Fontys



dinsdag 8 april 2003

Docentendag ter ere van tienjarig bestaan HBO-I platform Nationale HBO-I docentendag bij Fontys Hogeschool Informatica Ruim 200 docenten van informaticaopleidingen uit heel Nederland nemen op 10 april deel aan een docentendag bij Fontys Hogeschool Informatica in Eindhoven. Deze dag is georganiseerd door het HBO-I platform, het samenwerkingsverband voor hbo-informaticaopleidingen in Nederland. Het platform bestaat dit jaar tien jaar. De HBO-I docentendag vindt plaats bij Fontys Hogescholen in Eindhoven en staat in het teken van kennis delen. Het HBO-I groeit hiermee uit tot een platform voor alle medewerkers van de opleidingen die zijn aangesloten bij dit clusteroverleg.

Het HBO-I platform omvat de opleidingen Bedrijfskundige Informatica, Informatica en Technische Informatica. Deze samenwerking is ontstaan in 1993. Door intensief samen te werken wil het HBO-I platform de kwaliteit van de hbo-informaticaopleidingen bewaken en verbeteren, en de instroom bevorderen. Dit gebeurt door het onderwijsaanbod onderling af te stemmen en actueel te houden. Maar ook kennis en kunde uitwisselen met behulp van collegiale scholing speelt hierbij een grote rol. Tevens is het in overleg bepalen van gezichtspunten met betrekking tot nationaal en internationaal informaticaonderwijs van belang voor het kwaliteitsoogpunt en het bevorderen van de instroom. Ook heeft het HBO-I als doel de herkenbaarheid van de opleidingen voor instroom en uitstroom te bevorderen. Daarbij fungeert het HBO-I als aanspreekpunt voor onder meer beroepsorganisaties en overheid.

Tijdens de HBO-I docentendag zullen leden van het HBO-I platform - voornamelijk docenten van informatica-opleidingen uit het hele land - kennis uitwisselen op het gebied van competentiegericht onderwijs, programmeren, methoden en technieken, organisatieverandering, kennismanagement enzovoort. Het middagprogramma staat in het teken van de verdieping. Deskundigen uit het onderwijs en bedrijfsleven verzorgen interactieve workshops rondom actuele thema's. Het nut van een portfolio, de weerbarstigheid van modelleren en programmeren en moderne onderwijsvormen als projectonderwijs en competentiegericht onderwijs staan op het programma.

HBO-I docentendag
10 april 2003
10.30-17.00 uur
gebouwen R4 en R5, Rachelmolen 1, Eindhoven

Programma
10.30 uur ontvangst in aula R5
11.00 uur opening door Pier Santema, voorzitter HBO-I 11.05 uur welkomstwoord door Jan Houben, lid Raad van Bestuur Fontys Hogescholen
11.30-12.30 uur workshops in lokalen in R4 en R5 12.30-13.30 uur lunch
14.00-15.30 uur workshops in lokalen in R4 en R5 16.00-17.00 uur afsluiting / borrel