Gemeente Eindhoven

Persbericht: 7 april 2003, no. 54

Verbeteren relatie Spaanse en Nederlandse buurtbewoners

Opening jeu de boulesbaan Hugo de Grootplein

Op donderdag 10 april a.s. om 10.15 uur vindt de officiële opening plaats van de jeu de boulesbaan op het Hugo de Grootplein. Het openingsspelletje zal worden gespeeld door wethouder Claassen, de heer Montilla (secretaris van de Spaanse ambassade) en twee buurtbewoners.

De jeu de boulesbaan is aangelegd in opdracht van het Stadsdeelkantoor Strijp en kwam er op verzoek van Hogar del Pensionista, een Spaanse vereniging voor gepensioneerden. De vereniging zocht naar een manier om de contacten tussen de Spaanse en Nederlandse bewoners in de wijk te verbeteren. Toevallig zocht bewonersorganisatie Wijkoverleg t Ven op datzelfde moment naar een activiteit voor ouderen. Beide verzoeken konden verenigd worden in het aanleggen van de jeu de boulesbaan, waarvan het beheer in handen is gegeven van zowel de Spaanse vereniging als het wijkoverleg. Het dagelijkse onderhoud neemt de Spaanse vereniging voor haar rekening. De baan is voor iedereen toegankelijk.

Onder de genodigden bevinden zich o.a. het bestuur van Hogar del Pensionista, leden van Wijkoverleg t Ven, buurtbewoners, vertegenwoordigers van de Spaanse ambassade, wethouder Claassen en medewerkers van Stadsdeelkantoor Strijp, Loket W en Politie.

Verwacht wordt dat de jeu de boulesbaan inderdaad gaat bijdragen aan de goede verstandhouding tussen de Spaanse bevolking en de overige buurtbewoners in Strijp.

© 2003 Gemeente Eindhoven