Ingezonden persbericht

Zuid-As Holtenbroek: wethouders herplanten boom en bewoners nemen kijkje bij bouwrijpmaken

Op donderdag 10 april zorgen de wethouders Gerard van Dooremolen en John Berends er omstreeks 10.30 uur gezamenlijk voor dat een linde langs de Bachlaan verhuist naar een nieuwe plek. Aansluitend vindt er voor de leden van de klankbordgroep herstructurering voorzieningen en andere belangstellenden een excursie plaats naar het terrein langs de Zuid-As dat bouwrijp wordt gemaakt.

Verplaatsing bomen
In verband met de bouw van het winkelcentrum aan het Bachplein wordt de Bachlaan dit najaar verlegd. Als gevolg hiervan worden zeven lindes verplaatst. De laatste van deze zeven lindes wordt op donderdag 10 april naar zijn nieuwe stek verhuisd. Wijkwethouder John Berends en wethouder herstructurering Gerard van Dooremolen zorgen ervoor dat die verhuizing goed verloopt en helpen waar mogelijk mee. Dit zal gebeuren om 10.30 uur, aan de Bachlaan ter hoogte van de voormalige garage van Oolbekkink.

Toelichting op plannen
Aansluitend aan de herplant (omstreeks 11.00 uur) geven medewerkers van de gemeente Zwolle in het wijkcentrum Holtenbroek een toelichting op de plannen voor de herinrichting van het gebied langs de Zuid-As. Het gaat daarbij om het terrein langs de Mozartlaan dat op dit moment bouwrijp wordt gemaakt. Hier gaat Amstelland Ontwikkeling 50 singelwoningen en 10 waterwoningen bouwen. De gemeente is inmiddels vergevorderd met de plannen voor de inrichting van de openbare ruimte in dit gebied.

Wandeling
Omstreeks 11.30 uur is er gelegenheid tot het bezoeken van het terrein langs de Mozartlaan. Deze "excursie" vindt plaats op verzoek van de leden van de klankbordgroep herstructurering voorzieningen, die graag ter plekke en toelichting willen hebben op de huidige werkzaamheden en de toekomstige inrichting van het terrein.
De wandeling over het terrein zal naar verwachting een half uur tot drie kwartier duren.


---