Ingezonden persbericht

Presentatie wijkontwikkelingsplan Aa-landen

Donderdagmiddag 10 april aanstaande wordt in het Gymnasium Celeanum tijdens een WOP-markt het eerste concept van het wijkontwikkelingsplan (WOP) voor Aalanden gepresenteerd aan de wijkbewoners. In dit plan staat beschreven hoe Aalanden er over tien jaar uit kan zien. Het WOP wordt gemaakt voor de wijk en haar bewoners.

De afgelopen maanden hebben wijkbewoners, instanties die actief zijn in de wijk en de gemeente Zwolle hard gewerkt aan het eerste concept van het wijkontwikkelingsplan voor Aalanden. Aanstaande donderdag kunnen de bewoners zich tijdens de WOP-markt laten informeren over het conceptplan en hun reactie op het plan geven. In de aula van Gymnasium Celeanum (Zoom 37) worden in afzonderlijke stands de vijf centrale thema's uit het plan nader toegelicht. Deze vijf thema's zijn: jongeren, ouderen, leefstijlen & voorzieningen, buitenruimte en veiligheid. Daarnaast is er een aparte stand met algemene informatie over het wijkontwikkelingsplan en aanverwante zaken. Wijkbewoners die donderdag 10 april een bezoekje brengen aan de WOP-markt, maken tevens kans op een bijzondere prijs.

Programma
De WOP-markt is doorlopend geopend van 16.00 uur tot 22.00 uur. 16.00 uur Start
16.30 uur Welkomstwoord door Janco Cnossen (wethouder wijkgericht werken)
20.45 uur Toespraak John Berends (wijkwethouder) + bekendmaking prijswinnaar
22.00 uur Einde

Stukje geschiedenis
Woensdag 25 september 2002 is tijdens het wijkplatform de aftrap gegeven voor het wijkontwikkelingsplan Aalanden. Deze avond hebben bewoners kunnen aangeven welke onderwerpen volgens aan orde moeten komen in het WOP. Dit heeft geresulteerd in vijf thema's: jongeren, ouderen, leefstijlen & voorzieningen, buitenruimte en veiligheid. Rondom de thema's zijn werkgroepen geformeerd bestaande uit wijkbewoners. Ook de 'professionals' (instanties die werkzaam zijn in de wijk) hebben zich gebogen over de thema's. Eind februari zijn de leden van werkgroepen en de professionals bij elkaar gekomen om elkaars bevindingen te bespreken. Het resultaat is het eerste concept wijkontwikkelingsplan voor Aalanden.


---