Koninklijke BAM Groep nv

KOAC-WMD en NPC bundelen krachten
'Samen naar een sterk wegbouwkundig instituut'

KOAC-WMD en NPC (Netherlands Pavement Consultants) hebben het voornemen hun diensten op het gebied van onderzoek en advisering op het brede terrein van verhardingen en wegbeheer voortaan onder één vlag aan te bieden. Daartoe is met HBG Civiel (deel uitmakend van Koninklijke BAM Groep nv), als aandeelhouder van NPC, overleg gevoerd. De verwachting is gewettigd dat overeenstemming kan worden bereikt over de verkoop van alle NPC-aandelen aan KOAC-WMD.

De beide ondernemingen vullen elkaar goed aan op de verschillende onderdelen en marktsegmenten van de verhardingsmarkt: KOAC-WMD is onder meer sterk in meten en testen, NPC in wegbeheer. NPC zal los van de uitvoeringspraktijk beter tot haar recht komen in een onafhankelijke advies- en onderzoeksomgeving. Met de nieuwe concentratie van specialistische wegbouwkundige kennis en faciliteiten wordt de afzonderlijke kwetsbaarheid weggenomen en wordt een krachtige speler op de Nederlandse markt met Europese potenties gecreëerd. Daarnaast biedt de bundeling ook de basis voor een sterk, onafhankelijk onderzoeksinstituut met meer mogelijkheden voor het uitvoeren van toegepast, strategisch en innovatief onderzoek voor overheid en bedrijfsleven. Met andere instituten in Nederland kan beter worden bijgedragen aan het ontwikkelen, toepassen en in stand houden van hoogwaardige kennis met betrekking tot de uitdagingen, waarvoor de drukke infrastructuur ons stelt.

NPC realiseert met circa 35 medewerkers een jaaromzet van ongeveer E 3 miljoen. De onderneming blijft voorlopig in Utrecht blijft gehuisvest. NPC zal in eerste instantie als besloten vennootschap en als zelfstandige organisatorische eenheid naast die van KOAC-WMD BV opereren binnen een in te richten holdingstructuur. Door het samengaan ontstaat een organisatie van circa 120 medewerkers met een totale jaaromzet van ongeveer E 10 miljoen.

Inmiddels zijn de SER, de betrokken vakorganisaties en het personeel ingelicht over het voornemen en is de betrokken ondernemingsraden en de Raad van Commissarissen van KOAC-WMD ter zake advies, respectievelijk goedkeuring, gevraagd.

Na het tot stand komen van de overeenkomst zal een traject worden ingezet om beide ondernemingen te integreren.

Nadere informatie te verkrijgen bij ir. J. Kruizinga 055 - 5433100 ir. J. van Herpen 030 - 2876971

Apeldoorn / Utrecht, 10 april 2003


---- --