Korps: Groningen, plaats: Diverse 10-04-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 10 april 2003

Dagelijkse berichten

Zuidwolde: bromfietscontrole
De politie heeft woensdagmorgen een bromfietscontrole gehouden op de Groningerweg in Zuidwolde, nabij de Ellerhuizerbrug. Tijdens de controle werden 53 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Zeventien bestuurders kregen een boeten omdat hun brom- of snorfiets een en te hoog motorvermogen af bleek te geven.

Muntendam: vernieling ruiten
Woensdagnacht heeft de politie aan de Domela Nieuwenhuisweg in Muntendam een 20-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van vernieling van ruiten van de woning van zijn ouders aan de Mahatma Ghandiweg in Muntendam. De politie had donderdagavond tot drie keer toe bemiddeld in een ruzie tussen de man en zijn ouders. De wilden hun zoon na aanhoudende onhandelbaarheid en het dagen onaangekondigd wegblijven niet meer in huis hebben. De jongeman bleef echter bij de woning rondhangen en viel de ouders voortdurend lastig. Na bemiddeling door de politie vetrok hij maar kwam later steeds weer terug. In de late nanacht gooide vernielde hij een aantal ruiten aan de achterkant van de woning. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is de man heengezonden.

Sappemeer: gewonde bij ongeval
Een inwoonster van Zuidbroek (leeftijd onbekend) is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Noordbroeksterstraat in Sappemeer. De vrouw fietste vanaf het fietspad de weg op om de Noordbroeksterstraat over te steken. Ze zag daarbij kennelijk een naderende auto, bestuurd door een 27-jarige man uit Zuidbroek over het hoofd en werd aangereden. De vrouw kwam te vallen en liep hoofdletsel op. Ze is naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Nieuw Scheemda: kind overlijdt na ongeval
In een ziekenhuis in Groningen is woensdagavond een 7-jarige jongen uit Nieuw Scheemda overleden nadat hij woensdagmiddag zwaar gewond was geraakt bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. Het kind speelde met een vriendje langs de rijbaan van de Pastorieweg. Tijdens het spelen liep de jongen plotseling de rijbaan op en werd geschept door een naderende auto, bestuurd door een 69-jarige man uit de gemeente Scheemda. Het kind liep zwaar hoofdletsel op en is na eerste hulp door omstanders, ambulance- en brandweerpersoneel alsmede de bemanning van de traumahelikopter met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. Daar overleed hij in het begin van de avond.

GORDELCONTROLES: woensdag

Winschoten: Nassaustraat
Gecontroleerd: 520 autos, aantal overtredingen: 44

Stadskanaal: Europalaan en Atlantislaan
Gecontroleerd: 590 autos (totaal), aantal overtredingen 49

Veendam: Provinciale weg Veendam Kielsterachterweg Gecontroleerd: 100 autos, aantal overtredingen 5. Tijdens deze controle werd tevens een automobilist bekeurd voor het niet handsfree telefoneren in de auto. De boetes voor het niet dragen van de gordel bedragen 40 euro. Niet handsfree bellen levert een boete van 136 euro op.

SNELHEIDSCONTROLES: woensdag

Niebert: Halbe Wiersemaweg
Limiet: 60 km per uur, gecontroleerd: 686 voertuigen, aantal overtredingen 125, hoogst gemeten snelheid: 112 km

Garrelsweer: Provinciale weg N360
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 871 voertuigen, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 121 km

Winsum: Provinciale weg N361
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 2051 voertuigen, aantal overtredingen: 105, hoogst gemeten snelheid: 136 km per uur

Berichten Stad volgen

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)