Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-04-2003 Persberichten district Eemland noord, 09.45 uur

Autokraker

SOEST Op woensdag 9 april werd een man aangehouden omdat hij had gepoogd goederen uit een bestelbus weg te nemen.

Rond 20.15 uur zag een getuige dat op de Valeriaanstraat een man aan de portiergrepen van meerdere autos voelde, kennelijk om te kijken of de voertuigen niet waren afgesloten. Vervolgens zag de getuige dat de man het portier van een bestelbus opende en in de bestelbus stapte. Daarop liep de getuige naar de verdachte toe. De verdachte stapte uit de bus en de getuige probeerde hem in afwachting van de gewaarschuwde politie staande te houden, maar de verdachte slaagde erin te ontkomen.

Door politiemensen werd aan de hand van het signalement in de omgeving naar de verdachte uitgekeken. Daarbij zag een politieman de verdachte een woning binnengaan. Daar werd de man, 67 jaar oud en afkomstig uit Soest, aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht. De eigenaar van de bestelbus deed aangifte van poging diefstal uit zijn bestelbus. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onopvallende surveillance

BAARN Op woensdag 9 april hebben politiemensen in een onopvallend politievoertuig gesurveilleerd en daarbij extra aandacht besteed aan het mobiel bellen en aan het verkeersgedrag van bromfietsers.

In totaal werden vijf bekeuringen uitgeschreven aan bromfietsers voor o.a. het niet dragen van een helm, te hoge constructiesnelheid en het kleven. Zeven automobilisten werden bekeurd omdat zij niet handenvrij belden en één voor het rijden zonder rijbewijs.

Aanrijding

SOEST Op woensdag 9 april vond een aanrijding tussen een auto, fiets en bromfiets plaats.

Rond 14.45 uur reed een 26-jarige automobilist uit Soest over de Dr. S. Jacobsstraat, komende uit de richting van de Plasweg. Op de kruising met de Ossendamweg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 17-jarige bromfietser uit Soest en een 17-jarige fietser uit Soesterberg.

De automobilist raakte eerst de fietser, die op zijn beurt de bromfietser raakte, waardoor beiden ten val kwamen. De bromfietser werd met een gebroken enkel per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. De fietser liep geen letsel op.

Verkeerscontrole

SOEST De politie heeft op woensdag 9 april op de Middelwijkstraat een verkeerscontrole gehouden.

De controle vond van 13.30 uur tot 15.00 uur plaats. Bij de controle werden in totaal dertien bekeuringen uitgeschreven aan bromfietsbestuurders voor o.a. een te hoge constructiesnelheid, versleten achterband, onjuiste verlichting en het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat.

Vijf automobilisten werden bekeurd omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km/u.