Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-04-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur

Brutale beroving

VINKENVEEN- Op maandagmiddag 7 april werd een man slachtoffer van een brutale diefstal. Omstreeks 19.25 uur stond een 21-jarige man uit Vinkeveen te wachten bij een bushalte gelegen aan de Reigerstraat. De man zag dat de bus er aankwam en liep uit het bushokje en pakte alvast zijn beurs. Net voordat de bus stopte kwam een man, ongeveer 28 jaar, 1.80 lang, fors postuur en haar in een staart, aanfietsen en griste de beurs uit de handen van de 21-jarige man en fietste hard door. De man zette nog te voet de achtervolging in maar de dief kon helaas niet meer achterhaald worden. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen;0900-8844.

Zakkenroller

WOERDEN- Op dinsdagmiddag werd een vrouw slachtoffer van een zakkenroller. Omstreeks 13.30 uur bemerkte een 67-jarige vrouw uit De Meern dat ze was bestolen van haar beurs. Omstreeks 13.30 uur bemerkte de vrouw dat haar tas was kapot gesneden met vermoedelijk een mes. Uit de tas was een beurs weggenomen. De vrouw had rondgelopen in de stad en vermoedelijk heeft hier de zakkenroller zijn slag geslagen. In de tas zat een bankpas met daarbij de pincode. Ze bemerkte dat er kort hierop geld was opgenomen van haar rekening. De politie adviseert altijd de pincode apart van de bankpas te bewaren.

Winkeldieven aangehouden

MAARSSEN- Op woensdagochtend werd een 18-jarige jongen aangehouden in een winkel omdat hij snoep had gestolen. Omstreeks 09.45 uur werd door een winkelier gemeld dat een 18-jarige man uit Utrecht met een zak snoep een winkel aan het Bisonspoor had verlaten zonder deze af te rekenen. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Op woensdagmiddag werd een jongen aangehouden nadat hij een reep chocolade had gestolen uit een winkel. Omstreeks 16.40 uur wilde de 13-jarige jongen uit Maarssen een reep chocolade wegnemen uit een winkel aan de Boomstede zonder deze af te rekenen. De jongen werd tegengehouden en overgedragen aan de politie. De jongen zal via bureau HALT een alternatieve straf krijgen.

Geweldpleger aangehouden

WOERDEN- Op woensdagavond kreeg een jongen een klap in zijn gezicht en werd de dader aangehouden. Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie de melding dat er gevochten zou worden op de Weidebloemenlaan. Toen de politie ter plaatse kwam kregen ze te horen dat een 17-jarige jongen uit Woerden was geslagen door een 16-jarige jongen uit Woerden. De jongen was geslagen na een ruzie. De 16-jarige jongen werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De 17-jarige jongen liep een gescheurde lip op een enkele tanden zaten los.

Verkeerscontrole
ABCOUDE/MAARSSEN-Op woensdagmiddag werd er op de Burgemeester des Tombeweg een snelheidscontrole gehouden. In totaal reden hier 4 automobilisten te hard en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 kilometer per uur.