Rechtbank Utrecht



Geen rectificatie van persbericht over Slotervaartziekenhuis
Bron: Rechtbank Utrecht

Datum actualiteit: 10-04-2003

De president van de rechtbank Utrecht, mr. H.N. Brouwer, heeft vandaag uitspraak gedaan in het kort geding van het Slotervaartziekenhuis tegen Agis zorgverzekeringen. Ter zitting had de president partijen de mogelijkheid van een mediation voorgesteld. Na beraad, hebben partijen een week later toch om een vonnis gevraagd.

Het Slotervaartziekenhuis vorderde met name rectificatie van een persbericht dat Agis op 17 december jl. heeft laten uitgaan. In dit persbericht had Agis onder meer verklaard geen heil meer te zien in de plannen van het Slotervaartziekenhuis om een nieuw ziekenhuis met een paar honderd bedden te bouwen. De president heeft in kort geding geoordeeld dat het persbericht niet onrechtmatig is. Er is door het Slotervaartziekenhuis niet aannemelijk gemaakt dat er onjuiste informatie is gegeven door Agis. Ook is niet gebleken dat het persbericht afbreuk doet aan de reputatie van het ziekenhuis of de positie ervan publiekelijk heeft ondermijnd. De tekst en de toon ervan zijn niet onnodig grievend of suggestief.
Ook de vordering van het Slotervaartziekenhuis tot het hervatten van onderhandelingen op basis van de door het ziekenhuis zelf opgestelde plannen is afgewezen. De president zag verder geen reden een voorschot op schadevergoeding aan het Slotervaartziekenhuis toe te wijzen.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AF7096

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...d=11417&i=52&ti=3
Het originele persbericht van Agis staat op http://www.opennieuwsbank.nl/inp/2002/12/18/T029.htm