Gemeente Sint-Oedenrode


Actuele berichten week 15-2003
Koeveringsedijk 12 april afgesloten

In opdracht van de Dienst Landelijk Gebied wordt in de Koeveringsedijk een duiker aangelegd om de afwatering in dat gebied te verbeteren. De duiker wordt in de omgeving van het Sterrebos aangelegd. Om de Vlagheide goed bereikbaar te houden worden de werkzaamheden op zaterdag 12 april uitgevoerd. Zij nemen naar verwachting de hele dag in beslag. Gedurende de werkzaamheden wordt de weg afgesloten voor doorgaand verkeer.
F(0413)481372

- 3 coniferen, staande in de achtertuin van de woning aan de De Jongsingel 2, in verband met de omvang van de bomen in relatie tot de omgeving.

- 3 eiken, 1 linde, 1 wilg en 10 beuken, staande op de percelen sectie E nummer 3886, 3888 en 4613, gelegen nabij de Industrieweg en de Ambachtsweg, in verband met het bouwrijp maken van het plan bedrijventerrein Nijnsel IV.
Verleende kapvergunning
Burgemeester en wethouders maken tevens bekend, dat voor het rooien van de onderstaande bomen kapvergunning is verleend:
- 1 linde, staande als wegbeplanting nabij de Knoptoren, in verband met de slechte vitaliteit van de boom.

- een erfbeplanting met een oppervlakte van ca. 350 m2, staande rond een stal op het perceel aan de Houtsestraat 14, in verband met de sloop van de stal, er moet nieuwe beplanting worden herplant.

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat in verband met de werkzaamheden voor de sloop en nieuwbouw van Odendael een kapvergunning is ingediend voor het rooien van:
- 2 eiken en 3 esdoorns, staande langs de Deken van Erpstraat,
- 1 acacia, 3 bolacacia's, 4 eiken, 3 moeraseiken, 18 esdoorns, 3 beuken, 5 berken, 1 valse kristendoorn, 3 lijsterbessen, 11 grove dennen,1 notenboom, 1 taxus, 3 sierappels, 1 sierpruim, 6 coniferen, 1 els en 2 essen, staande nabij de Meierij, tussen de Deken van Erpstraat en de Dommel,

- 1 acacia, 8 esdoorns, 1 beuk, 7 berken, 8 iepen en 1 moerassypres, staande nabij de Neulstraat tussen de Deken van Erpstraat en de Dommel,

- 2 acacia's, 1 eik, 39 esdoorns, 1 beuk, 18 berken, 1 iep, 2 treurwilgen, 1 valse kristendoorn, 21 italiaanse populieren, 2 elzen en 3 essen, staande in de groenstrook langs de Dommel, gelegen tussen de Neulstraat en de Meierij.

Belanghebbenden kunnen tegen deze beslissingen binnen zes weken na de datum van verzending aan de aanvrager, een bezwaarschrift en een voorlopige voorziening aanvragen. Het bezwaarschrift met motiveringen moet schriftelijk worden ingediend bij ons college. Voor nadere informatie kunt u bellen met onderstaand telefoonnummer.


- 2 populieren, staande langs de perceelsgrens van het perceel Ollandseweg 159.
Tel. (0413) 481380
Informatie over vogelpest op website Regionaal Milieubedrijf www.het-rmb.nl

Begin maart werd Nederland opgeschrikt door de uitbraak van de vogelpest. Inmiddels zijn al veel pluimveebedrijven geruimd, maar de ziekte is nog niet gestopt. Begin april is er ook vogelpest geconstateerd in Brabant en Noord-Limburg. Naar aanleiding van de ernstige verdenkingen in Teeffelen en Ospel zijn er vanaf 4 april voor geheel Nederland strenge regels afgekondigd (o.a. vervoersverbod van pluimvee, eieren, mest, strooisel).
De meest actuele regelgeving kunt u lezen op de site van het ministerie van Landbouw Natuurbeheer en Visserij (www.minlnv.nl)

Wilt u weten welke gevolgen de vogelpest voor u kan hebben? Op de website van het Regionaal Milieubedrijf www.het-rmb.nl kunt u deze informatie vinden. Telefonisch kunt u het Regionaal Milieubedrijf bereiken via 0485-338300. Ook kunt u informatie van de gemeente ontvangen via onderstaand telefoonnummer. De informatie is speciaal bedoeld voor inwoners van de regio Noordoost-Brabant.Naast algemene informatie over vogelpest worden vragen beantwoord als: "Waar geldt de ophokplicht en wat houdt dit precies in?"; Hoe zit het met het ophalen van afval in het buitengebied?" en "Wat te doen bij het vinden van een dode vogel?"

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481333