Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 10-04-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel.: 06 - 51 40 19 52

Aanhouding vreemdelingen
DRONTEN De politie heeft woensdag bij een controle twee mannen en een vrouw aangehouden. Ze konden zich niet legitimeren en verblijven waarschijnlijk illegaal in Nederland. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten om hun ware identiteit te kunnen achterhalen.

Aanhouding
EMMELOORD Een 37-jarige Kampenaar is woensdagmorgen bij de Wielingen aangehouden voor mishandeling. Een 78-jarige Emmeloordse meldde de politie dat de man, die bezig was met werkzaamheden aan de buitenkant van het pand, haar tijdens een onenigheid geslagen zou hebben. Toen de man de politie zag, wilde hij wegrennen. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij met een dagvaarding weer heengezonden.

Taxichauffeur bestolen
ALMERE Een 19-jarige taxichauffeur uit Amsterdam heeft aangifte gedaan van beroving. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij woensdagnacht rond 02:00 uur bij de Churchillweg was bestolen. Hij had een nog onbekende man vanuit Amsterdam naar Almere gereden. Bij de Churchillweg aangekomen, nam de man plotseling een geldbedrag uit het handschoenenkastje en ging er vandoor richting de Randstaddreef de Golda Meirstraat in. De technische recherche van de politie heeft diverse sporen veilig kunnen stellen. De politie heeft nog met een speurhond de omgeving afgezocht, maar dat leverde geen resultaat op. De politie gaat door met het onderzoek.

Spelen op begraafplaats
ESPEL Woensdagmiddag zijn kleine vernielingen gepleegd op de begraafplaats van Espel. Bij een aantal graven lagen de bloemen omver. Onderzoek wees uit dat twee 8-jarige jongetjes, uit Espel en Rutten, hiervoor verantwoordelijk konden worden gesteld. De politie heeft samen met de ouders de jongetjes stevig toegesproken.

Aanhouding bedreiging politieagent
EMMELOORD Een 30-jarige automobilist uit Emmeloord is woensdagmiddag aangehouden. Bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en hij droeg geen autogordel. Toen de agenten tot bekeuren wilden over gaan, uitte hij een aantal beledigingen en bedreigingen. Hij verzette zich tegen aanhouding en is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Wietplantage geruimd
ALMERE De politie heeft woensdagmiddag in een pand aan de Dukdalfweg een wietplantage geruimd. De plantage was ontdekt door surveillerende politieagenten. In totaal 640 plantjes zijn aangetroffen. Deze plantjes en de nodige apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd.

Bromfietscontroles
EMMELOORD De politie heeft woensdagmiddag een bromfietscontrole uitgevoerd aan het Harmen Visserplein. In twee uur tijd werden twaalf bromfietsen gecontroleerd. Vier bromfietsen waren goed voor tien bekeuringen, onder meer voor teveel vermogen (opgevoerd). ALMERE Aan het Bivak in Almere werden zeven bromfietsen gecontroleerd. Van vier opgevoerde bromfietsen werd ter plaatse de uitlaat gedemonteerd en vernietigd. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Brand
URK De brandweer heeft woensdagmiddag op de dijk bij het Ysselmeer een brandje moeten blussen. Een trapje, dat gebruikt wordt om over het gaas te stappen, werd verwoest. De politie gaat ervan uit dat het hier gaat om brandstichting
ENS Aan de Drietorensweg is woensdagavond een aanhanger uitgebrand. Niemand raakte gewond. De politie heeft de eigenaar in kennis gesteld.

ALMERE De brandweer heeft woensdagavond uit moeten rukken naar de Lofotenweg voor een autobrand. Daar had een geparkeerde auto vlam gevat. Onderzoek zou moeten bevestigen of het hier gaat om brandstichting.

Hete olie
LELYSTAD Een 17-jarig meisje uit Lelystad heeft woensdagmiddag lichte brandwonden opgelopen door spattende olie. Ze had een pan met hete olie op het vuur staan, maar was vergeten het gas uit te doen. Toen de olie begon te roken, heeft ze water in de pan gegooid. Hierdoor ontstond een steekvlam en werd ze geraakt door oliespetters. Ambulancepersoneel heeft haar ter plaatse behandeld. De brandweer heeft de zaak gecontroleerd.
Advies van de brandweer: Als de inhoud van de pan gaat roken of zelfs vlam vat, doe dan het gas uit en sluit de pan af met een deksel. Verplaats de pan niet, maar laat de pan langere tijd staan om af te koelen. Mocht er geen deksel voor handen zijn, doe dan het gas uit en dek de pan af met een natte handdoek. Doe nooit water bij hete olie!