Gemeente Zevenaar

Infopagina week 15. 2003

INHOUD INFO WEEK 15 (6 t/m 12 april 2003)

WET GELUIDHINDER

Vaststelling hogere grenswaarde.
In verband met een nieuwbouwproject op de voormalige locatie Display, aan de Dorpstraat in Babberich, hebben Gedeputeerde Staten van Gelderland hogere waarden vastgesteld voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting voor 20 te bouwen appartementen.

Belanghebbenden kunnen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van de bekendmaking van dit besluit hiertegen bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan Gedeputeerde Staten van Gelderland, ter attentie van de griffier van de Commissie bezwaar- en beroepschriften, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem, met vermelding van bezwaarschrift op envelop en brief.

Als belanghebbenden en dus beroepsgerechtigden, kunnen worden aangemerkt de verzoeker van de hogere waarden en zij die een bijzondere rechtens te erkennen relatie hebben met de woning waarvoor de hogere waarde van de maximale geluidsbelasting is aangevraagd en/of verleend.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten:

a. de naam en het adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.

Als een bezwaarschrift is ingediend, kan aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien - gelet op de betrokken belangen - onverwijlde spoed dat vereist. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Voor het behandelen van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Over de hoogte en de wijze van betaling van dit griffierecht kan informatie worden verkregen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, telefoon (070) 426 44 26.

Het besluit met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 10 april 2003 tijdens openingsuren voor een ieder in het gemeentehuis ter inzage, bij de balie van de sector Grondgebied.

AANVRAGEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

Bij burgemeester en wethouders zijn aanvragen ingekomen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan


- voor de bouw van een overkapping op het perceel De Gasperistraat 35 te Zevenaar;

- voor de bouw van een aanbouw aan de woning op het perceel Vuurdoornstraat 13 te Zevenaar.

Deze aanvragen ligt met ingang van 10 april a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de balie van de sector Grondgebied. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

RESULTATEN ROODLICHT- EN SNELHEIDSCAMERA KRUISING RINGBAAN NOORD-PLATANENLAAN

Eind vorig jaar is langs de Ringbaan Noord vlak voor de kruising met de Platanenlaan en Lentemorgen (nabij het Lentebad) een roodlicht- en snelheidscamera geplaatst die het verkeer bewaakt dat richting de Doesburgseweg gaat. Als door rood wordt gereden, maar ook wanneer de maximum snelheid van 50 km/h wordt overschreden, dan wordt dat door de camera geregistreerd en krijgen de overtreders van Justitie een bekeuring thuis gezonden.

Uit de eerste resultaten blijkt dat het aantal overtreders 2 tot 3 % bedraagt. De meeste weggebruikers houden zich door de camera dus goed aan de verkeersregels. Toch worden dagelijks nog 80 tot 100 bekeuringen uitgeschreven, de meeste voor te hard rijden. Deze bekeuringen kunnen oplopen tot ca. 100,-; een bedrag waar je toch veel leuke dingen van kan doen. Overigens komen de opbrengsten van de bekeuringen bij Justitie terecht en niet bij de gemeente. Een hoge opbrengst is ook niet het doel van deze camera. Het verbeteren van de veiligheid van de vele kinderen die hier dagelijks op weg naar school de kruising oversteken wél.

INSCHRIJVING BROMFIETSOPLEIDING 2^E HELFT 2003

De bijna 16-jarigen in onze gemeente ontvangen deze week een brief van burgemeester en wethouders waarin hen wordt aangeboden om voor een gereduceerde prijs een bromfietsopleiding te volgen bij een plaatselijke rijschool. Deze cursus wordt gehouden in de tweede helft van 2003 en bevat zowel een theorie- als een praktijkdeel. Ook het behalen van het vereiste bromfietscertificaat behoort tot de cursus. Er wordt geoefend op een afgesloten terrein en na het behalen van het certificaat, op de openbare weg. Door bijdragen van de gemeente Zevenaar en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland kunnen de kosten beperkt blijven tot 50,00. De gemeente wil met deze cursus bijdragen aan meer veiligheid voor bromfietsers.

Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 4 mei a.s.

Nadere informatie kunt u krijgen bij Yvette Abbing van de sector Grondgebied, tel. 595358

RECONSTRUCTIE ACHTERHOEK LIEMERS

Op 17 april 2003 wordt een extra openbare vergadering gehouden van de Reconstructiecommissie Achterhoek en Liemers.
Tijd: van 9.30 tot 12.30 uur
plaats: raadzaal Gemeentehuis Lochem, Markt 3, 7241 AA Lochem. Telefoon 0573 - 289 222
Agenda: Concept-Voorontwerp Reconstructieplan/concept Milieu Effect Rapportage Achterhoek en Liemers.

De vergaderstukken liggen vanaf 10 april 2003 ter inzage op het gemeentehuis bij de Balie Grondgebied. De agenda, het verslag en agendapunt zijn ook vanaf die datum elektronisch opvraagbaar op: www.gelderland.nl/reconstructie/achterhoek en liemers

VERGADERING WELDSTANDSCOMMISSIE

De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op 14 april 2003 om 13.30 uur in het gemeentehuis van Zevenaar, kamer 402. De agenda van deze vergadering ligt ter inzage bij de balie van de sector Grondgebied.

WET MILIEUBEHEER

De zorg voor de doelmatige verwijdering van afvalwater vormt een onderdeel van de bescherming van het milieu. In verband met een wetswijziging worden alle gevolgen voor het milieu die verband houden met lozingen op de riolering op grond van de Wet milieubeheer gereguleerd. Dit betekent concreet dat de vereiste lozingsvoorschriften worden toegevoegd aan de milieuvergunning van Hollandse Telecommunicatie Maatschappij, Edisonstraat 50, Zevenaar.

Burgemeester en wethouders hebben een ontwerpbesluit opgesteld voor wijziging c.q. aanvulling van de milieuvergunning voor genoemd bedrijf.

Terinzagelegging
Het ontwerpbesluit en bijbehorende stukken worden op 9 april 2003 voor een ieder ter inzage gelegd bij de frontoffice van de sector Grondgebied van het gemeentehuis. Zij kunnen daar tijdens de openingstijden worden ingezien. Voor inlichtingen kan contact worden opgenomen met mw. ing. L . van Wersch, doorkiesnummer 595 223 van de afdeling Bouwen, Wonen en Milieu.

Inspraakmogelijkheden
Binnen twee weken na de dag van terinzagelegging kan een ieder bij burgemeester en wethouders schriftelijk bedenkingen inbrengen tegen het ontwerpbesluit. Men kan daarbij vragen om zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Wie binnen deze termijn van gedachten wil wisselen over de ontwerpvergunning kan dit telefonisch doorgeven aan mw. mr. T. Wassink, doorkiesnummer 595 229.Voor de dan te organiseren bijeenkomst wordt ook de vergunninghouder uitgenodigd.

OUD PAPIER

In Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Wijk/Plaats

Inzamelaar

Woensdag 9 april

Schaapsdrift, De Horst, Bloemenkamp,
t Grieth, flats Bergvrede, Meidoornflat/ Hooge Bongert

Schutterij

Woensdagavond 9 april

Heerenmäten

harmonie Sint Franciscus

Donderdagavond 10 april

Stegeslag/Roodwilligen

CV De Schuumkoppen

Zaterdag 12 april

Oud Zevenaar

Harmonie Sint Martinus

Zaterdag 12 april

Ooij/Zuidspoor

CV De Schuumkoppen

Woensdagavond 16 april

Babberich

Drumfanfare Sint Jan

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 13/2003

- Sellersmaat 49, plaatsen erfafscheiding en fietsenschuur;
- Dirk Boutsstraat 3, uitbreiden woning;

- Wagnerstraat 55, plaatsen erfafscheiding;
- Subenharastraat 25, uitbreiden woning;

- Hessen 1, plaatsen 2 dakkapellen;

- Tooropstraat 24, uitbreiden garage

Ingekomen reguliere bouwaanvragen week 1/2003

- Masiusplein/Dr. Honigstraat, oprichten winkels en appartementen met garage

Ingekomen reguliere bouwaanvragen week 13/2003

- Didamseweg 103, oprichten dubbele garage

Ingekomen reguliere bouwaanvragen week 14/2003

- Arnhemseweg 3 en 5, veranderen kantoorruimte
Ingekomen sloopaanvragen week 14/2003

- Heilige Huisjes 3, slopen van een woning en schuren;
- Kerkstraat 27, slopen van een gevelwand

De ingekomen aanvragen liggen bij de balie van de sector Grondgebied voor een ieder ter inzage. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar.

Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende lichte bouwvergunningen week 13/2003

- Zonegge 10-1, uitbreiding woning

Verleende lichte bouwvergunningen week 14/2003

- Gersdorfstraat 34, plaatsen dakopbouw

- Schalmei 3, uitbreiden en veranderen woning
Verleende lichte bouwvergunningen met vrijstelling o.b.v. artikel 15 WRO week 14/2003

- Bilderdijkstraat 2, uitbreiden woning

Verleende bouwvergunningen met vrijstelling o.b.v. artikel 19 lid 3 WRO week 13/2003

- Roodwilligen 66, vervanging berging

Verleende bouwvergunningen week 14/2003

- Dorpstraat 44, vernieuwen bedrijfskeuken

Verleende bouwvergunningen met vrijstelling o.b.v. artikel 19 lid 3 WRO week 14/2003

- Wagnerstraat 1, oprichten garage

Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar:
- Mevrouw Lentjes-Ariës, namens Stichting Pax Christi Kinderhulp, vergunning voor het huis- aan huis
ophalen van statiegeldflessen op zaterdag 26 april 2003 in Oud-Zevenaar en Ooy.

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning/ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.