Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-04-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.20 uur

Verkeerscontrole

ZEIST De politie heeft op woensdag 9 april op de Panweg een verkeerscontrole gehouden.

De controle vond tussen 14.00 uur en 15.00 uur plaats. Elf bestuurders bleken te snel te rijden en werden bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u.

Tevens werden er bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel (16), onverzekerd rijden (1), verlopen APK (1), niet handenvrij bellen (1) en voor afvallende lading van een aanhangwagen (1).

Man gepepperd

ZEIST Op woensdag 9 april werd een man met pepperspray bespoten door een politieman.

Rond 19.55 uur controleerden politiemensen op de Laan van Vollenhove een auto met drie inzittenden. De bestuurder, een 25-jarige man uit Zeist, weigerde zijn rij- en kentekenbewijs te tonen en weigerde ook zijn naam op te geven. Daarop werd hij aangehouden, waarbij hij zich hevig verzette. Hij kreeg daarbij hulp van zijn beide passagiers. Eén van hen pakte een politieman beet en weigerde zich te verwijderen. Hij werd gewaarschuwd dat hij weg moest gaan, omdat hij anders gepepperd zou worden. Daar trok de man zich niets van aan en hij bleef proberen de bestuurder te ontzetten. Hij werd vervolgens met pepperspray bespoten. Daarop staakte hij zijn verzet en de man, 23 jaar oud en afkomstig uit Zeist, werd aangehouden. Vervolgens werd ook de andere passagier, een 22-jarige man uit Arnhem, aangehouden. Alle verdachten werden naar het politiebureau overgebracht.

Daar de rol van de 22-jarige man gering was geweest, werd hij aan het eind van de avond heengezonden. De anderen zijn voor de nacht ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

ODIJK De politie heeft op woensdag 9 april op de Achterdijk op snelheid gecontroleerd.

De controle vond van 07.30 uur tot 08.30 uur plaats. Tien bestuurders werden bekeurd omdat zij sneller reden dan de toegestane 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/u. Tevens werd een automobilist bekeurd voor het inhalen bij een inhaalverbod.