Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-04-2003 Persberichten district Lekstroom, 10.30 uur

Aanrijding met letsel

NIEUWEGEIN- Woensdagmorgen vond een aanrijding met letsel plaats op de Sluyterslaan. Rond 09.30 uur reed een 51-jarige fietsster uit Nieuwegein over de Sluyterslaan ten hoogte van de bushalte. Daar werd zij ingehaald door een snorfietsster, een eveneens 51-jarige vrouw uit Nieuwegein. Op het moment van inhalen kwam ook de lijnbus langs. Door nog onbekende oorzaak viel de snorfietsster tegen de fietsster aan, waardoor ze beiden op de grond vielen.

De chauffeur van de bus reed door, maar kon achterhaald worden. De bus is onderzocht, maar er konden geen sporen van een aanrijding ontdekt worden. De chauffeur verklaard niks te hebben gemerkt van een aanrijding. Wat de precieze toedracht van het ongeval is, wordt onderzocht door de politie.

De snorfietsster werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ze heeft een zware hersenschudding en diverse blauwe plekken en kneuzingen. De fietsster heeft letsel aan haar hand en heup.

Schennispleger

NIEUWEGEIN- Op woensdagmiddag meldde een man dat hij een schennispleger had gezien. Omstreeks 14.00 uur fietste een 13-jarige meisje uit Nieuwegein over de Rijnlaan. Plotseling werd ze aangesproken door een man welke in een bestelauto zat. De man had een ontbloot onderlijf en liet zijn geslachtsdeel zien.

Het meisje reed vervolgens hard door en de man, ongeveer 40 jaar, kort haar en rijdende in een bestelbus, bleef op de locatie achter. Hij werd niet meer aangetroffen door de agenten.

Verkeerscontrole

NIGTEVECHT/LOENERSLOOT- Van 13.30 tot 14.30 uur werd woensdag een verkeerscontrole gehouden op de Kanaaldijk Oost en de Rijksstraatweg. In totaal werden 17 bekeuringen uitgereikt voor het rijden zonder gordel en het rijden zonder APK.