Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Noordwest-Veluwe

Nadere informatie: Politievoorlichter Bert Top

Datum:

P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


10 april 2003



Heerde- Controle snelheid

Op 09 april '03 in de middag is er een radarcontrole gehouden op de Wilhelminalaan (30 km/u zone). 259 passanten, 61 overtredingen waarvan de hoogste 63 km/u.


Wapenveld- Rietbrand

Op woensdag 09 april '03 in de middag was er brand ontstaan in een weiland aan de Kanaaldijk. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken, hiervoor is echter een onderzoek gaande. De brandweer was snel ter plaatse met groot materiaal, het ging om circa 25 bij 40 meter.

Putten- Verkeerscontrole
Op 09 april '03 in de middag is er een snelheidscontrole en een algemene verkeerscontrole gehouden op de Calcariaweg, Sprielderweg en de Stationsstraat. 4 x snelheid, 1x doorrijden en de hoogst gemeten snelheid was 69 km/u.

Epe- Ongeval na ongeval
Op 09 april '03 in de middag kwam een 50 jarige man uit 't Harde met zijn personenauto tot stilstand tegen een boom, nadat hij moest uitwijken op de Zuidweg. De man had geen letsel. Door dit ongeval zijn een tweetal andere personenauto's opelkaar gereden, omdat men naar het ongeval keek en niet op de weg. Het was een kopstaart aanrijding. Deze beide bestuurders uit Den Burg en uit Oldebroek moesten ook nog blazen, uitslag negatief.

Epe- Onder invloed tegen boom gebotst

Op 09 april '03 in de avond is er een melding binnen gekomen van een ongeval aan de Burg. Diepenhorstlaan. Er stond een personenauto tegen een boom, van voren behoorlijk in elkaar. De bestuurster was niet gewond maar werd meegenomen naar het politiebureau voor een blaasproef. Zij blies 1,3 promille, haar rijbewijs is ingenomen. De personenauto is afgesleept.

Emst- Te hoge snelheid bromfiets
Op 09 april '03 is er een 19 jarige man uit Vaassen aangehouden wegens te hard rijden met zijn bromfiets op de Hoofdweg. Bestuurder en bromfiets meegenomen naar het bureau. Resultaat was dat hij twee bekeuringen kreeg, één voor het niet volgen van het fietspad( 34 euro) en de andere voor het vastgesteld vermogen van de bromfiets(115 euro).

Epe- Controle snelheid
Op 09 april '03 in de ochtend is er een radarcontrole gehouden aan de Kanaalweg( 60 km/u).
82 passanten, hoogste snelheid is 74 km/u en 3 PV's.

Epe -Controle snelheid
Op 09 april '03 in de ochtend is er een radarcontrole gehouden aan de Hoofdstraat. Passanten 834, 85 PV's, waarvan de hoogste snelheid 82 km/u.

Nunspeet- inbraak in woning
In de nacht van 08 april op 09 april '03 is er ingebroken in een woning aan de Hoogwolde. De daders zijn mogelijk binnengekomen via een raam. Vanuit de woning werden o.a tas met portemonnee, enkele sieraden en kleingeld ontvreemd. Politie stelt een onderzoek in.

Nunspeet - Politie en brandweer in actie bij leegstaand pand.
De politie van Nunspeet heeft woensdagavond twee jongens van 17 en 18 jaar uit Nunspeet aangehouden die met een groep andere jongelui in een leegstaand pand het Groene Laantje hadden vertoefd. Op de bovenverdieping was een openhaard aangestoken waardoor er rookontwikkeling ontstond en omwonenden de brandweer alarmeerden. De brandweer hoefde niet op te treden.
Eén van de jongens gaf de politie een valse naam op. Beide knapen zullen worden besproken in het preventieteam Link om een passende maatregel op te leggen.

Schoolvoetbaltoernooi Nunspeet.
Op woensdag 16 april 2003 wordt voor de 28e keer door leden van het politie team Nunspeet het schoolvoetbaltoernooi voor basisscholen uit de gemeente Nunspeet georganiseerd. Dit jaar zullen 15 teams (afkomstig van 11 basisscholen) strijden om het kampioenschap.
Het toernooi wordt gespeeld op de accommodatie van de v.v. Nunspeet op sportpark "de Wiltsangh", Sportlaan 1 te Nunspeet.
Het toernooi (poule wedstrijden) begint om 12.30 uur. De laatste poulewedstrijden beginnen om 16.11 uur. Om 16.28 uur speelt de nummer 1 van poule A tegen de nummer 2 van poule B en de nummer 2 van poule A tegen de nummer 1 van poule B om te bepalen wie er spelen in de kleine finale (3e-4e plaats) en de FINALE (1e-2e plaats). De kleine finale (3e-4e plaats) begint omstreeks 16.50 uur.
De FINALE, de wedstrijd waar het uiteindelijk om gaat, begint omstreeks 17.15 uur. Direct na de gespeelde finale zal de prijsuitreiking plaatsvinden.
De winnaar van het toernooi te Nunspeet mag op woensdag 07 mei 2003 deelnemen aan de regiofinales, welke dit jaar worden gespeeld op de accommodatie van KHC op sportpark "de Venen" te Kampen.

---

voor meer info kunt u contact opnemen met J. Elskamp via tel.nr. 06-51059285
---
















---- --