INFOSTRADA SPORTS

Geavanceerd informatiesysteem voor Olympische Spelen van 2004

Het organisatiecomité van de Olympische Spelen van 2004 in Athene (ATHOC) heeft Infostrada Sports in de arm genomen om alle historische data en biografieën van alle atleten te leveren. ATHOC gebruikt deze Informatie voor het Info2004 systeem en voor de officiële internetsite.

Info2004 is evenals zijn voorgangers de hoofdbron van achtergrondinformatie voor de 17.500 televisiestations, radiozenders en gedrukte media, die verslag doen van de Olympische Spelen. Daarnaast maken nationale Olympische comités, internationale sportbonden en het ATHOC zelf gebruik van de uitgebreide informatie.

Het informatiesysteem bevat meer dan 10.000 biografieën alsmede de historische resultaten van meer dan 100 jaar Olympische Spelen. Ook bevat het recente resultaten van zo goed als alle competities op nationaal en internationaal niveau.

Infostrada Sports is in Athene voor de tweede maal dataleverancier voor de Olympische Spelen. Eerder verzorgde het bedrijf de data voor de Spelen van 2000 in Sydney en afgelopen zomer verzorgde Infostrada Sports alle historische data en biografieën tijdens de Gemenebestspelen van 2002 in Manchester.

'Voor mediacontent van hoge kwailiteit is Infostrada Sports de eerste keuze. Wij zetten een standaard, die moeilijk te evenaren is, laat staan te verslaan. We zijn dan ook blij en vereerd dat we onze diensten weer kunnen leveren', aldus directeur Philip Henneman van Infostrada Sports bij de officiële ondertekening van het contract.

Perschef Vassilis Skountis van ATHOC liet weten dat Infostrada Sports bij de officiële tenderprocedure als nummer één uit de bus kwam: 'De ervaring als dataleverancier van meerdere internationale sportevenementen waaronder de Olympische Spelen van Sydney, het internationale karakter van Infostrada Sports en de mogelijkheid om zowel biografieën, historische uitslagen, als technische ondersteuning te leveren, waren doorslaggevend bij het bepalen van de keuze.'

Infostrada Sports is een wereldwijde aanbieder van uitgebreide sportinformatie voor alle platformen. Met behulp van de nieuwste technieken verzamelen, categoriseren en publiceren ze feiten en cijfers over meer dan 60 sporten. Infostrada Sports Media Services verzorgt professionele redactionele ondersteuning voor sportjournalisten en organisatoren van sportevenementen. Dit betreft een breed spectrum aan producten en diensten die kunnen verschillen van vorm en uiterlijk, maar één ding gemeen hebben: het gaat altijd over sport. Welke informatie u ook wilt hebben over een specifieke sport, Infostrada Sports kan het leveren.

Infostrada Sports heeft ook een samenwerkingsverband opgezet met Galanis Sports Data in Athene, dat werd opgericht in 1984 en sinds 1999 lid is van de Intracom Group. Galanis Sports Data is gespecialiseerd in computergestuurde live berichtgeving van sportevenementen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Philip Hennemann
CEO Infostrada Sports
Binnenwal 2, 3432 GH Nieuwegein, The Netherlands P.O. Box 260, 3430 AG Nieuwegein, The Netherlands phone: +31 30 600 71 71 mobile: +31 653- 24 28 68 fax: +31 30 600 71 77 e-mail: philip.hennemann@infostradasports.com url: http://www.infostradasports.com

Galanis Sports Data
Costas Galanis
Managing Director
Athens Tower A', 8th floor, 2-4 Mesogion Av., Athens, Greece Phone: +30 210 775 0901 mobile: +30 69 44 460 047 Fax: +30 210 775 0907 e-mail: costas@galanissportsdata.com url: http://www.galanissportsdata.com/

10 apr 03 11:01