ASSET CONTROL

Asset Control brengt afstemming tot stand

Asset Control brengt afstemming tot stand tussen Telekurs VDF en gegevensstandaard ISO 15022

Beetsterzwaag, Nederland, April 9 /PRNewswire/ -- - Afstemming van feeds van de belangrijkste aanbieders op branchebrede gegevensstandaard stelt gebruikers in staat 'golden copy' te genereren op basis van een reeks verschillende feeds

Asset Control, een toonaangevende aanbieder van oplossingen voor de integratie van investeringsgegevens ten behoeve van de financiële wereld, heeft vandaag bekend gemaakt dat het een koppeling tot stand heeft gebracht tussen de Telekurs Valordata Feed (VDF(tm)) en het systeem van Asset Control. Asset Control houdt zich momenteel bezig met het integreren van de VDF-gegevens in het gegevensmodel van Asset Control. Dit gegevensmodel fungeert als algemene standaard voor het normaliseren van inkomende datafeeds, waardoor de consolidatie van meerdere gegevensbronnen tot één standaard gegevensset, de zogenaamde 'golden copy', wordt vereenvoudigd.

Het gegevensmodel van Asset Control voldoet aan de huidige industriestandaarden zoals ISO 15022 en MDDL, en wordt continu afgestemd op nieuwe uitbreidingen van deze standaarden zodra deze worden overgenomen door de sector. Het gegevensmodel omvat onder andere markt-, referentie- en bedrijfstransactiegegevens.

In combinatie met de VDF-interface vormt de integratie van de VDF-gegevens nu een standaardcomponent van AC Plus, de plug-and-work oplossing voor in-house gegevensbeheer van Asset Control. Dit is de eerste van een reeks aankondigingen door Asset Control met betrekking tot de normalisatie en de bijbehorende opschoon- en consolidatieprotocollen voor de feeds van vooraanstaande aanbieders.

'Doordat we feeds direct omzetten naar een gemeenschappelijke gegevensstandaard alvorens tot consolidatie over te gaan, behoren de werkzaamheden met betrekking tot de gegevensintegratie voor een belangrijk deel tot het verleden', aldus Ger Rosenkamp, CEO van Asset Control, 'en creëren we een omgeving waarin onze klanten vrijelijk de componenten van hun golden copy kunnen kiezen, zonder zich druk te hoeven maken over het feit of het totale consolidatieproces al dan niet zal worden bemoeilijkt door de specifieke eigenschappen van bepaalde feeds.'

De methodologie van het aanpassen van datafeeds aan een gemeenschappelijke standaard, die is gebaseerd op opkomende gegevensstandaarden, wordt mogelijk gemaakt door de beproefde stabiliteit en de uitgebreide functionaliteit van het Asset Control-platform, alsmede door de investering van tienduizenden mensuren in het afstemmen van gegevens en het ontwikkelen van termen, definities en relaties. Deze methodologie zal tevens worden gebruikt door ACDEX, het hulpprogramma van Asset Control voor de outsourcing van het beheer van investeringsgegevens.

'Het beheren, integreren en distribueren van referentiegegevens vormt een grote uitdaging voor investeringsbedrijven aangezien vrijwel alle partijen een andere kijk op deze gegevens hebben', stelt Larry Tabb, senior strategieadviseur bij de TowerGroup. 'De beschikbaarheid van een gemeenschappelijk, gestandaardiseerd, aanbiederonafhankelijk gegevensmodel is de eerste stap van bedrijven in de richting van een consistent ontwikkelingsdoel en een gemeenschappelijk, ondernemings- en, uiteindelijk, branchebreed platform dat tot vereenvoudiging van de softwareontwikkeling, een toename van de operationele efficiëntie en een drastische verlaging van de kosten zal leiden.'

Integratie van VDF-bedrijfstransactiegegevens in administratiegegevens

De VDF is een van de belangrijkste bronnen van prijs-, referentie en bedrijfstransactiegegevens. De normalisatie van de bedrijfstransactiegegevens die deel uitmaken van de feed is met name relevant in het licht van de recente aankondiging van een strategisch samenwerkingsverband tussen Asset Control en Xcitek SolutionsPlus, een toonaangevende aanbieder van oplossingen voor de verwerking van bedrijfstransactiegegevens.

Doordat Asset Control via datafeeds aangevoerde bedrijfstransactiegegevens aanpast aan de ISO 15022-standaard, wordt de consolidatie van door externe aanbieders geleverde gegevens en bedrijfstransactiegegevens die worden verstrekt door administratiebanken via het SWIFT-communicatienetwerk vereenvoudigd. Het SWIFT-netwerk ondersteunt de ISO 15022-standaard voor berichtenverkeer met betrekking tot bedrijfstransactiegegevens.


- Info over Telekurs VDF

De Valordata Feed (VDF) is een toonaangevende bron van investeringsgegevens die toegang biedt tot één van de meest uitgebreide gegevensverzamelingen ter wereld op het gebied van aandelenbeheer, risicomanagement, portfoliomanagement en handelsverkeer. De VDF levert stam- en bedrijfstransactiegegevens in een gestructureerde, gecodeerde vorm, alsmede taxatieprijzen voor ongeveer 1,8 miljoen financiële instrumenten. Gebeurtenissen en gegevens kunnen tot tien jaar terug worden gevolgd. De VDF wordt aangeboden door Telekurs Financial, een onderneming uit de Telekurs Group, die als toonaangevende aanbieder van financiële informatie, betalingsmiddelen en betalingssystemen geldt.


- Info over Asset Control

Asset Control biedt uitgebreide en kosteneffectieve oplossingen voor het verbeteren van de efficiëntie en het verlagen van de kosten van het beheer van investeringsgegevens, alsmede voor het optimaal gebruiken van bestaande gegevensbronnen. Tot de beschikbare informatie behoren referentiegegevens (investeringsdata),
bedrijfstransactiegegevens, informatie met betrekking tot verstrekkers, tegenpartijen en afwikkeling, historische en real-time marktgegevens. Asset Control verzamelt gegevens van externe aanbieders en in-house systemen en normaliseert deze, schoont ze op en consolideert ze in één enkele standaardgegevensset, de 'golden copy'.

Asset Control biedt snel te implementeren oplossingen voor in-house gegevensbeheer (www.asset-control.com) en outsourcingsfuncties voor gegevensbeheer via ACDEX (www.acdex.com), in overeenstemming met industriestandaarden zoals ISO 15022. Met zijn brede aanbod van connectiviteitsopties, intuïtieve netwerk- en webinterfaces, een groeiende reeks van bedrijfstoepassingen, interfaces met toonaangevende applicatiesoftware in de industrie en krachtige functionaliteit voor gegevenstransformatie, vormt Asset Control een one-stop oplossing voor bedrijfskritische uitdagingen, zoals STP, handels- en risicomanagement en de integratie van front-, middle- en backoffice-systemen.

Tot de klantenkring behoren het London Clearing House (LCH), Abbey National, , ABN AMRO, Bankgesellschaft Berlin, Barclays Capital, Bayerische Landesbank , BBVA, Commerzbank, Dresdner Bank, Deutsche Bank, Hamburgische Landesbank, HypoVereinsbank, ING, ITG, Robeco, Société Générale en Union Investment, en een zeer grote, wereldwijd actieve energiegroep. Asset Control, dat werd opgericht in 1991, is een particuliere onderneming met vestigingen in Londen, New York en Nederland.

www.asset-control.com

Kathleen Hawk,
Clearview PR Associates,
+1-845-687-2222,
kathleen@clearviewpr.com

10 apr 03 11:35