Gemeente Haarlem


10 april 2003
Ellen van der Vossen, Communicatie Maatschappelijke Ontwikkeling
023-5115594
67/2003
Gemeente Haarlem, sector Maatschappelijke Ontwikkeling

Persbericht







Datum
Informatie bij
Telefoon
Nummer
Onderzoek naar mogelijke herhuisvesting Mondiaal Centrum

De gemeente wil het Patronaat de komende twee jaar tijdelijk huisvesten in het pand aan de Oostvest 54, waar voorheen de Fietsznfabriek zat. Het huidige pand van het Patronaat aan de Zijlsingel wordt gesloopt en het Patronaat krijgt op dezelfde plaats een geheel nieuw onderkomen.

In het pand aan de Oostvest zit het Mondiaal Centrum boven de zaal waar het Patronaat gaat komen. Inmiddels is duidelijk geworden dat de activiteiten van het Mondiaal Centrum in de avonduren vrijwel onmogelijk worden als het Patronaat tegelijkertijd haar activiteiten houdt. Al enige tijd zijn de gemeente, het Patronaat en het Mondiaal centrum op zoek naar oplossingen. Op verzoek van wethouder Grondel onderzoekt oud-wethouder Jan Haverkort samen met het Patronaat en het Mondiaal Centrum twee zaken:
tijdelijke of permanente herhuisvesting van het Mondiaal Centrum al dan niet met terugkeergarantie naar de Oostvest;
de mogelijkheden om samen (multiculturele) activiteiten van het Patronaat en Mondiaal Centrum te houden in de zaal van het Patronaat.

Oud-wethouder Haverkort is vanuit zijn vorige functie zeer betrokken bij zowel het Patronaat als bij het Mondiaal Centrum. Het onderzoek moet binnen korte tijd worden afgerond. In de tussentijd wordt er in het pand aan de Oostvest alleen gewerkt aan de interne verbouwing waarvoor geen bouwvergunning nodig is. De bouwvergunning voor de geluidswerende maatregelen en vluchtwegen worden hoogstwaarschijnlijk eind mei afgegeven.







---- --