Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 10-04-2003
Persberichten van donderdagmorgen 10 april 2003

Ernest Zinsmeyer 06-22662875

Vrouw rijdt met auto in sloot
GASSELTERNIJVEEN Woensdagnacht tegen halfzes is een 62-jarige vrouw uit Groningen met haar auto langs de Drentse Mondenweg in de sloot gereden. Met onbekend letsel is ze naar het ziekenhuis in Stadskanaal gebracht. Daar is een bloedproef van haar genomen in verband met vermeend alcoholgebruik.

Ongevallen met letsel
ZUIDLAREN Woensdagmiddag tegen 14.0 uur is een 38-jarige vrouw uit deze plaats gewond geraakt bij een ongeval op de Annerweg. Daar werd ze in haar auto van achteren aangereden door een 45-jarige automobilist uit Haren (D). De vrouw is met nekklachten naar het Martiniziekenhuis gebracht.
HOOGEVEEN Woensdagavond omstreeks 20.45 uur zijn twee mensen gewond geraakt bij een ongeval. Een 19-jarige man uit Hoogeveen reed met zijn motor over de Eikenlaan. Bij hem achterop zat een 26-jarige vrouw uit Hoogeveen. Op de kruising met de Lindenlaan en de Kastanjelaan verleende de bestuurder van een onbekend gebleven grijze personenauto geen voorrang aan de motorrijder. Deze moest uitwijken om een botsing te voorkomen. Daarbij verloor hij de controle over de motor en botste via de stoeprand tegen een lantaarnpaal. Hij werd met inwendig letsel naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. De vrouwelijke passagier is met letsel aan haar enkel ook naar het ziekenhuis gebracht. Een zoektocht naar de bestuurder van de genoemde grijze auto leverde niets op.

Gestolen scooter teruggebracht
EMMEN Woensdagmiddag meldde een 18-jarige Emmenaar dat zijn scooter bij het winkelcentrum Angelslo was gestolen. Kort daarop werd de scooter te koop aangeboden aan een 17-jarige jongen uit Emmen, die de scooter herkende en wist dat dit niet goed zat. Hij pakte de scooter af en reed ermee naar het politiebureau. Daar kon de scooter weer aan de eigenaar worden teruggegeven. Naar de dief wordt nog gezocht. Woninginbraak
COEVORDEN Woensdagavond is ingebroken in een woning in de Comm. Cramerlaan. De 68-jarige bewoner merkte de inbraak bij thuiskomst. De inbreker is binnengekomen door een raam open te breken. Uit de woning is zilveren bestek en kristal gestolen.

Autos gestolen
EMMEN - Woensdagmiddag zijn twee autos gestolen. De autos, een VW Passat en een rode Suzuki Alto, stonden beide op de parkeerplaats van een school . De Suzuki stond aan de Hagedoorn en de VW aan de Van Schaikweg.

HOOGEVEEN Woensdagavond is een inbreker bij een poging tot autodiefstal aan De Maaier betrapt door de eigenaar. De eigenaar wilde instappen in zijn auto en kreeg daarbij de schrik van zijn leven. Er zat al iemand in zijn auto die geschrokken zei: uw auto?. De inbreker ging er vervolgens als een haas vandoor. Het betreft een Zuid Europese man met een licht getinte huidskleur. Hij droeg donkere kleding en had kort donker haar.

Woensdagnacht is op een bedrijventerrein aan de Voltastraat een Volkswagen Passat gestolen, samen met een tiental aluminium velgen en een hogedrukreiniger. De auto is in de loop van de nacht uitgebrand teruggevonden op de Nam-weg.
Jongen aangehouden na vernieling
EMMEN Woensdagavond is een 18-jarige jongen uit Emmen aangehouden na vernieling van een lift bij een restaurant op het Mondriaanplein. Nadat de deuren bleven vastzitten kwam er een monteur aan te pas om hem te bevrijden. Daarna kon hij worden aangehouden. De jongen kan de rekening tegemoet zien.

Insluiper betrapt
ASSEN Woensdagavond betrapten werknemers van een kaasfabriek aan de Rolderstraat een 19-jarige man uit Hooghalen, die in het bedrijf liep en daar niet thuishoorde. De man had een pak melkzuursel gestolen. Hij werd in de kelder opgesloten en daarna aan de gewaarschuwde politie overgedragen. De man, die bovendien flink had gedronken, is voor een nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden na vernieling ruit
RODEN Woensdagavond is een 26-jarige man uit deze plaats aangehouden nadat hij een steen door een ruit had gegooid bij een 45-jarige man in de Koerskamp. Na de vernieling is hij aangehouden en krijgt een proces-verbaal. De twee hebben het al een poos met elkaar aan de stok.

Zender uit de lucht
GIETERVEEN Woensdagavond is de zender Optimaal uit de lucht gehaald. Na een peiling kreeg de 23-jarige zendamateur de controledienst op bezoek en kon zijn spullen inleveren.

Van de straat geplukt
ASSEN Woensdagnacht troffen agenten een 32-jarige man uit Assen aan, die in zijn auto langs de A28 lag te slapen. Bij controle bleek hij nog zon 1350 Euro aan boetes te hebben openstaan. De afgelopen weken had hij een betalingsregeling met de politie getroffen die hij echter niet nakwam. Daarop werd de signalering weer in werking gesteld. Nu mag hij zijn straf direct uitzitten. Ook zijn rijbewijs moest hij nog inleveren vanwege een ontzegging van de rijbevoegdheid die hem onlangs door de rechter is opgelegd. De auto waarin hij reed bleek niet verzekerd te zijn. Die is voorlopig aan het bureau gestald.