Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 10-04-2003 Mediaberichten 10 april (11.00 uur)

ROOSTEREN Hennepplantage en vuurwapen aangetroffen

ROOSTEREN Woensdagmiddag heeft de politie in een woning aan de Maasheuvel een hennepplantage en een vuurwapen aagetroffen. De aanwezige hennep en het vuurwapen zijn in beslag genomen.

De politie-agenten roken een henneplucht bij de woning op het moment dat ze in gesprek waren met de bewoner. Op verdenking van de overtreding van de opiumwet is de politie na het gesprek teruggekeerd met een machtiging tot binnentreden. De bewoner was op dat moment niet meer aanwezig. In de keuken trof de politie een hennepplantage aan van 61 planten. Op de eerste verdieping werd tweede plantage van 101 planten aangetroffen. In de woning werd tevens een geladen vuurwapen aangetroffen. Proces verbaal wordt opgemaakt.

HAELEN Ramkraak

HAELEN In de nacht van woensdag op donderdag is er een ramkraak gepleegd bij een winkel aan de Nunhemseweg. Door snel reageren van de eigenaar van de zaak werden de verdachten gestoord en vertrokken ze in een gereedstaand busje.

Tussen 4.00 uur en half vijf werd de eigenaar van de zaak wakker door een aantal harde klappen. Onbekenden bleken op dat moment de ruit te hebben stukgeslagen. Bij de komst van de eigenaar vluchtten de onbekenden in een gereedstaand busje. De verdachten hebben bij deze kraak, voor zover op dit moment bekend is, twee banden ter waarde van 625 Euro per stuk buitgemaakt.