Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 10-04-2003 1e persbericht van donderdag 10 april 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man verdacht van poging diefstal
In een gebouw van de TUE aan Den Dolech is woensdag om 17.20 uur een 22-jarige man uit Weert aangehouden. Hij zou geprobeerd hebben een computer weg te halen. De man was twee weken geleden ook al in een van de gebouwen gezien. Hij gedroeg zich toen erg verdacht in de buurt van een computer. Nu was hij bezig met het loskoppelen van een computer. De man, die niet aan de TUE studeert, is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Agressieve inbreker
In een woning aan de Imkerstraat is een 44-jarige man zonder bekend adres aangehouden. Hij was door de 27-jarige bewoner betrapt toen hij inbrak. De ruit van de voordeur was ingeslagen. Toen de politie ter plaatse kwam, had de bewoner de inbreker in bedwang; zij lagen in de gang, tussen de glasscherven. De politie nam de man over maar deze bedreigde met een grote glasscherf de politiemensen. Met pepperspray en de wapenstok werd de man ontwapend en in bedwang gehouden. Zowel de bewoner als de inbreker raakten door de glasscherven gewond. Zij zijn allebei in het ziekenhuis behandeld. De inbreker is daarna de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man vernielt ruit politiebureau
Een 32-jarige Eindhovenaar is donderdag om 1.30 uur op de Mathildelaan aangehouden. Hij had enkele malen een fiets tegen een glazen deur van het politiebureau aan de Mathildelaan gegooid. Hierdoor was een scheur in het glas ontstaan. De man had gedronken en mogelijk drugs gebruikt. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte inbraak aangehouden
Op de Meerveldhovenseweg is woensdag om 23.45 uur een 23-jarige Tilburger aangehouden. Dat gebeurde nadat een getuige had gezien dat er iemand van het dak van een winkel aan het Kastelenplein kwam. Hij gaf een signalement door en de politie hield de man aan. Op het dak bleek dat er een gat in dat dak was gemaakt. Ook lag er inbrekersgereedschap. Er lag ook een voorwerp dat uit de winkel kwam. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachten van autoinbraak aangehouden Op de Stratumsedijk zijn woensdag om 19.25 uur een 27-jarige Eindhovenaar, een 26-jarige man uit Apeldoorn en een 29-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Een getuige zag dat drie personen inbraken in een auto op de Jan Smitzlaan. Hij belde de politie en gaf een duidelijk signalement. De getuige bleef aan de telefoon en gaf de positie van de verdachten door. Zo konden de verdachten aangehouden worden. Zij zijn voor onderzoek de cel ingegaan. Het slot van de betreffende auto was opengebroken en er was een zogenoemd laptopkoffertje uit gehaald. Dat is niet meer gevonden.

Eindhoven: Je geld of je leven
Woensdagavond rond 22.45 uur is een man van 20 jaar uit Eindhoven beroofd van zijn portemonnee met ongeveer 30 euro, enkele pasjes en een rijbewijs. Toen hij op de Zwembadweg liep, kwam er plotseling een man achter een boom vandaan. Deze ging voor de Eindhovenaar staan en zei tegen hem: je geld of je leven. Het slachtoffer gaf zijn portemonnee aan de man, waarna deze hard wegrende.

Eindhoven: Tas van bagagedrager gestolen
Een vrouw van 25 jaar uit Eindhoven is woensdagavond rond 22.00 uur bestolen van haar handtas met inhoud. Toen de vrouw vanuit het centrum in de richting van Woensel fietste, merkte ze dat ze werd gevolgd door een man op een fiets. Ter hoogte van de Kruisstraattunnel voelde ze dat de tas van haar bagagedrager werd getrokken en zag ze de man met de tas wegrijden. Ze is er nog achteraan gefietst, maar raakte hem ter hoogte van de Willemstraat kwijt. In de tas zaten onder meer een portemonnee met een bankpasje en een mobiele telefoon.

Helmond: Jongen mishandelt leeftijdsgenoot
Een jongen van 17 jaar uit Helmond is woensdagavond aangehouden omdat hij een 15-jarige jongen uit Helmond mishandeld zou hebben. Dat gebeurde rond 20.30 uur in een jongerencentrum aan de Heistraat. De verdachte zou het slachtoffer daar zonder aanleiding enkele malen op zijn gezicht hebben geslagen. Ook buiten kreeg de 15-jarige jongen klappen van de verdachte. Die werd rond 22.15 uur in zijn woning in Helmond-West aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Helmond: Mannen verdacht van autoinbraak of heling Woensdag om 14.55 uur zijn op de Mierloseweg twee Helmonders van 31 en 25 jaar oud aangehouden. Zij reden op een fiets en gedroegen zich erg zenuwachtig toen ze politie zagen. De politiemensen lieten hen stoppen en daarbij viel een autoradio op de grond. Ze konden niet zeggen waar die vandaan kwam. Ze zijn voor onderzoek ingesloten.

Leende: Weggelopen na ongeval
Een man van 39 jaar uit Soerendonk is woensdagavond rond 22.15 uur in zijn woning aangehouden. Hij zou rond 21.45 uur op de snelweg A2 ter hoogte van de afslag Leende met zijn auto uit de bocht zijn gevlogen en in een weiland terecht zijn gekomen. Toen de politie op de plaats van het ongeval arriveerde, was de bestuurder verdwenen. Hij werd kort daarna thuis aangetroffen en meegenomen naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt omdat hij de plaats van een ongeval heeft verlaten.

Deurne: Slaatjesdief verzet zich bij aanhouding Een man van 38 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagavond rond 20.15 uur aangehouden in een winkel aan de Heuvel. Hij had een bakje huzarensalade uit de winkel meegenomen zonder te betalen. Toen de politie arriveerde, zat hij de salade op te eten op de inpakbalie van de winkel. De man is aangehouden, waarbij hij zich hevig verzette en de agenten uitschold. Hij zit nog vast voor nader onderzoek.

Nuenen: Verkeerscontrole
Op de Vincent van Goghstraat is woensdag tussen 18.30 en 21.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 31 bekeuringen uitgeschreven, tien voor een te hoog vermogen van de bromfiets, vijf voor het niet dragen van de helm, en de rest voor verschillende feiten zoals het rijden door rood en rijden over een doorgetrokken streep. Zeventien politiemensen deden mee aan de controle.

Lieshout: Vrouw gewond bij aanrijding
Een vrouw van 80 jaar uit Lieshout is woensdagavond rond 18.30 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in haar woonplaats. Ze zat bij haar 82-jarige echtgenoot in de auto, die op de Vogelenzang tegen een paaltje reed. Daardoor raakte hij de macht over het stuur kwijt en botste tegen een lantaarnpaal. Zijn vrouw liep daarbij een gebroken arm, een gebroken schouder en een hoofdwond op en is naar een ziekenhuis gebracht.

Luyksgestel: Man overleden bij ongeval
De 46-jarige Johannes Royackers uit Luyksgestel is woensdagavond rond 22.00 uur om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval in zijn woonplaats. Op het Boscheind reed hij met zijn auto in een bocht van de weg rechtdoor en belandde tegen een boom. Het slachtoffer is ter plaatse overleden. Hij liep een schedelbasisfractuur en gebroken ribben op.

Veldhoven: Te snel zonder rijbewijs
Op de Heerbaan is donderdag rond 4.00 uur een 29-jarige Rotterdamse automobilist aangehouden. Hij reed 139 km/u waar 70 km/u is toegestaan. Hij bleek ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.