Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

------ Persbericht -------

Politie Noord- en Oost-Gelderland

District IJsselstreek

Persberichten van 10 april 2003

Zutphen Hennepkwekerij

Op de zolder van een woning aan de Schubertstraat werd op 9 april s ochtends een hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden 508 hennepplanten, vuilniszakken met plantenresten, lampen en ventilatoren. Deze goederen werden door de politie in beslag genomen en vernietigd. Er was geknoeid met de elektriciteitsmeter. De elektriciteit is afgesloten totdat de bewoner bijna 5000 euro aan de Nuon heeft betaald. Een 28-jarige Zutphenaar werd in de woning aangehouden. Hij bekende verantwoordelijk te zijn voor de hennepteelt.

Zutphen Diefstal

Een 39-jarige man uit Zutphen werd op 9 april rond 15.45 uur aangehouden nadat hij was betrapt op het stelen van twee wijnglazen en een karaf uit een winkel aan de Gerritsenweg. Hij moet voor de rechter verschijnen.

Lochem Inbraak

Op 10 april werd rond 3.00 uur ingebroken bij een winkel aan de Molenstraat. De ruit van een deur werd vernield en de winkel werd doorzocht. Er werd niets ontvreemd.

Zutphen Inbraak

Tussen 9 april 23.30 uur en 10 april 4.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Laakse Laan. Hoe de daders zijn binnengekomen is onbekend. Uit de woning werd onder andere een autosleutel gestolen. Hiermee werd een zwarte Renault Laguna Grand Tour met kenteken 17-JN-DD gestolen. Daarnaast worden twee portemonnees vermist en een mobiele telefoon. Ook is naderhand geld gepind met een pas die uit de woning is meegenomen.

Twello Diefstal

Tussen 29 maart en 6 april werden uit de achtertuin van een woning aan de Heemskerkstraat acht bloempotten met hortensia s ontvreemd. De waarde bedraagt zo n 400 euro.

Einde berichten

Voor informatie:

Andrea Jansen, voorlichting politie, telefoon (0314) 69 40 50

NB Als er zich vandaag nog incidenten voordoen, volgen deze aan het einde van de middag.