Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-04-2003 Persberichten district Heuvelrug, 11.15 uur

Snelkraak

VEENENDAAL In de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 april werd een snelkraak gepleegd.

Rond 03.45 uur kreeg de politie de melding van een snelkraak door twee mannen bij een winkel aan de Veenslag. Ter plaatse bleek dat de voordeur van de winkel was vernield en dat een showstandaard met brillen was weggenomen. Door de politie werd direct een onderzoek in de omgeving ingesteld. Daarbij werd de weggenomen standaard leeg teruggevonden, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen.

Snelheidscontrole

RENSWOUDE De politie heeft op woensdag 9 april op snelheid gecontroleerd.

De controle vond overdag op de Hopeseweg en de Emminkhuizerlaan plaats. Op de eerste locatie werden zeven en op de tweede werden drie bestuurders voor te snel rijden bekeurd. Op beide plaatsen geldt een maximumsnelheid van 60 km/u, de bestuurder met de meeste haast reed op de Hopeseweg met een snelheid van 82 km/u.

Welke aanrijding?

VEENENDAAL Op woensdag 9 april bleef een zeer jeugdige automobilist ontkennen een aanrijding te hebben gehad.

Rond 14.40 uur zagen getuigen dat een automobilist op de hoek van De Brinken ent de Palmen Grift tegen een lantaarnpaal botste. De automobilist wilde wegrijden, maar doordat bij de aanrijding een wiel was afgebroken lukte dat niet.

Toen politiemensen ter plaatse kwamen, ontkende de jeugdige automobilist eerst de auto te hebben bestuurd. Toen hij werd geconfronteerd met het feit dat meerdere getuigen hem hadden zien rijden, gaf hij toe achter het stuur te hebben gezeten. Hij verklaarde dat aanvankelijk te hebben ontkend omdat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Vervolgens bleef hij echter ontkennen tegen de lantaarnpaal te zijn opgereden en verklaarde de schade te hebben opgelopen door een aanrijding met een scooter, die inmiddels zou zijn verdwenen. Ook deze verklaring van de jongen werd gelogenstraft door de verklaring van meerdere getuigen. Tegen de jongen, 15 jaar oud en afkomstig uit Veenendaal, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man gevallen

VEENENDAAL Op woensdag 9 april raakte een man gewond bij een val van een ladder.

Rond 14.20 uur was een 41-jarige man uit Veenendaal op de Warendorp bezig met schilderwerkzaamheden. Hij stond daarbij op een houten trap met 34 sporten. Door nog onbekende oorzaak brak de trap ter hoogte van de 24e sport af en viel de man naar beneden. Daarbij liep hij letsel aan zijn hoofd op en hij werd per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede gebracht. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.

Haan met autopest
VEENENDAAL Op woensdag 9 april zorgde een haan voor overlast voor het verkeer.

Rond 15.55 uur kreeg de politie de melding dat een haan met doodsverachting op de Rondweg-Oost liep, komende uit de richting van het zwembad en gaande in de richting van de Rijksweg A12. Ter plaatse bleek er inderdaad een haan op de weg te lopen en het dier toonde weinig respect voor claxonneren of voor de autos. De politiemensen besloten tot aanhouding over te gaan, maar de haan besloot daar niet aan mee te werken en wist te ontkomen.