Gemeente Woudenberg


Bezoek commissaris van de Koningin

De commissaris van de Koningin in Utrecht, de heer mr. B. Staal heeft gisteren, samen met de kabinetschef, de heer drs. W.M. Hack, een werkbezoek gebracht aan de gemeente Woudenberg. De commissaris en de kabinetschef hebben in Woudenberg gesproken met het college en hebben twee bedrijven bezocht.

Tijdens het gesprek met het college van burgemeester en wethouders is gesproken over drie actuele projecten in de gemeente:
- De revitalisering van het bestaande en de uitbreiding van het bedrijventerrein Parallelweg;

- De ontwikkelingen met betrekking tot het Centrumplan;
- De stand van zaken rondom de realisering van de woonzorgzône De Schans.

De commissaris van de Koningin heeft bij het college ook geïnformeerd naar de stand van zaken met betrekking tot de rampenbestrijding. De gemeente Woudenberg beschikt over een actueel rampenbestrijdingsplan. Voor twee bedrijven op het bedrijventerrein Parallelweg wordt gewerkt aan een aanvullend rampenbestrijdingsplan.

Bezoeken
Na het gesprek met het college heeft de delegatie een bezoek gebracht aan de veehouderij van de familie Van der Wind aan de Zeisterweg. De commissaris werd onder andere geïnformeerd over de relatie tussen de veeteeltsector enerzijds en de plaatselijke én provinciale overheid anderzijds. Ook werd ingegaan op eventuele toekomstige ontwikkelingen in de veeteeltsector.

Het werkbezoek werd afgesloten bij INBO Architecten B.V. aan de Geeresteinselaan. In aanwezigheid van de gemeenteraad werd geluisterd en gekeken naar een viertal presentaties van het architectenbureau, dat zijn hoofdkantoor in Woudenberg heeft. Onder andere werd gewezen op de rol van de provincie (Utrecht) bij binnen- en buitenstedelijke ontwikkelingen op het gebied van de ruimtelijke ordening.