Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 10 APRIL 2003
* 31-03 gedeeltelijk veranderen garage Kerkuil 37, Bedum;
* 01-04 vernieuwen dakbedekking Boterdiep Oz 38, Zuidwolde;
* 02-04 gedeeltelijk vernieuwen voetbalkantine Sportlaan 21, Bedum;
* 02-04 gedeeltelijk vernieuwen voetbalkantine Noordwolderweg 41, Noordwolde;

* 02-04 gedeeltelijk vernieuwen voetbalkantine Achterweg 8a, Onderdendam.

* 31-03 gedeeltelijk vergroten woning Stationsweg 57, Bedum;
* 31-03 gedeeltelijk veranderen woning Achterweg 10, Onderdendam;
* 31-03 gedeeltelijk veranderen voorgevel Ludgerstraat 44, Bedum;
* 04-04 vergroten woning Folkerdastraat 28, Bedum. De volgende bouwvergunningen zijn verleend:
(regulier)

* 02-04 veranderen huisartsenpraktijk De Vrije Gang 2a, Bedum
* 03-04 gedeeltelijk veranderen winkel Noordwolderweg 7, Bedum Tegen het verlenen van deze vergunningen kan door belanghebbenden binnen 6 weken een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het wet milieubeheer

Voor diverse categorieën van inrichtingen die vallen onder de werkingssfeer van de Wet milieubeheer zijn algemene regels vastgesteld. Bedrijven en inrichtingen die aan de gestelde eisen voldoen, worden vrijgesteld van de wettelijke vergunningplicht en kunnen volstaan met een kennisgeving door het indienen van een meldingsformulier. Voor de volgende inrichting is een dergelijke melding ontvangen:

* Zorba de Griek, Noordwolderweg 1, 9781 AD te Bedum op grond van het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer (oprichten van een restaurant met afhaalbalie aan de Noordwolderweg 1, 9781 AD te Bedum).

De melding ligt vanaf vandaag gedurende 14 dagen tijdens kantooruren ter inzage op het gemeentehuis, afdeling VROM. Voor een afspraak buiten kantoortijd kunt u contact opnemen met de afdeling VROM, tel. 050-3018911.

werkzaamheden spoorwegovergangen.

Onderstaande met automatische knipperlichtinstallaties (aki) beveiligde overwegen in Bedum worden omgebouwd naar automatische halve overwegbomen (ahob). Op de dag van ombouw wordt eerst de aki verwijderd en daarna de ahob geplaatst. Gedurende deze tijd is er geen overwegbeveiliging, maar de treinverloop gaat normaal door. Omwille van de veiligheid worden de betreffende overwegen afgesloten voor al het verkeer tussen ca. 08.00 en 16.00 uur. Het betreft de volgende overwegen:

* Lageweg op dinsdag 15 april

* Wolddijk op woensdag 16 april en

* Ter Laan op donderdag 17 april.

tijdelijke vrijstelling

Burgemeester en wethouders willen een tijdelijke vrijstelling van het bestemmingsplan Bedum Integraal Plan verlenen op grond van artikel 17 van de Wet op de ruimtelijke ordening, voor de duur van twee jaar. Deze tijdelijke vrijstelling betreft het verkopen van speelgoed, alsmede nieuwe en tweedehands kinderkleding en kunst voor kinderen vanuit het pand Boterdiep Wz 35 te Bedum. Nieuwe kinderkleding en kunst voor kinderen worden ter plaatse vervaardigd. Na afloop van de tijdelijke vrijstelling dient de verkoop vanuit dit pand te worden beëindigd. De aanvragers hebben het voornemen om de verkoop daarna elders in Bedum voort te zetten.
De aanvraag ligt vanaf 10 april 2003 gedurende twee weken ter inzage in het gemeentehuis, bij de afdeling VROM. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze over de aanvraag kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van Bedum, postbus 38, 9780 AA Bedum. inleveren tuinafval

Op zaterdag 12 april aanstaande kunt u uw tuinafval inleveren bij Openbare Werken, Industrieweg 15 in Bedum. Openbare Werken is hiervoor van 9.00 tot 12.00 uur geopend.
Ook op de zaterdag 26 april is Openbare Werken open voor het inleveren van tuinafval.
Met ingang van 8 april houdt de nieuwe ombudsfunctionaris, de heer Van Vliet, iedere dinsdag telefonisch spreekuur van 19.00 tot 20.30 uur. U kunt hem bereiken onder nummer 3011401.
gemeente Bedum zijn de heer G.J. Smit, de heer D.M. Ham en mevrouw J.F. Scheper.