Gemeente Zevenaar

Nu bekijken Nummer: 03.0324
Aanvraag voor het ambtshalve toevoegen van lozingsvoorschriften aan de milieuvergunning van de Hollandse Telecommunicatie Maatschappij. Ontwerpbesluit vaststellen.
BESLUIT:
Conform advies
TOELICHTING:
De zorg voor de doelmatige verwijdering van afvalwater vormt een onderdeel van de bescherming van het milieu. In verband met een wetswijziging worden alle gevolgen voor het milieu die verband houden met lozingsvoorschriften op de rioleringen op grond van de Wet milieubeheer gereguleerd. Dit betekent concreet dat vanaf 1 maart 2003 voornoemde milieuvergunning de vereiste lozingsvoorschriften dient te bevatten. Dit is het laatste bedrijf waaraan lozingsvoorschriften worden toegevoegd. Inmiddels zijn er al 21 bedrijven die hun lozingsvoorschriften ambtshalve aan de milieuvergunning toegevoegd hebben gekregen. Vervolgens stellen burgemeester en wethouders in het kader van de verdere procedure een ontwerpbesluit vast, waartegen binnen twee weken bedenkingen kunnen worden ingebracht. Vervolgens wordt het definitieve besluit vastgesteld. Tegen het definitieve besluit is beroep mogelijk.

Nummer: 03.1441
ONDERWERP:
Ontwerp-stroomgebiedsvisie.
ADVIES:
1. Aangeven dat met belangstelling kennis is genomen van de visie en dat de beleidsdoelstelling om te komen tot een duurzaam waterbeheer voor het landelijk en stedelijk gebied wordt onderschreven.
2. Inbrengen dat er een Ruimtelijk Beleidsplan in voorbereiding is. 3. Wijzen op het proces van bodeminklinking in Zevenaar. 4. De reactie op het voorstel van het Waterschap met betrekking tot de waterberging op maaiveld ook onder de aandacht van de provincie brengen.
Een en ander overeenkomstig de bijgevoegde conceptbrief. TOELICHTING:
Gelderland wil ruimte maken voor water. Dat is nodig voor veiligheid tegen rivierwater en tegen regionale wateroverlast. Ook gaat het om betere waterkwaliteit voor natuur en drinkwater. De stroomgebiedsvisie laat de regionale opgaven zien "niet nat, niet te droog en niet te vuil".
Nummer: 03.1836
Herziening van het Gemeentelijk Rioleringsplan (GRP) van de gemeente Zevenaar.
De herziening van het Gemeentelijk Riolerings Plan (GRP) te laten uitvoeren door de laagste inschrijver Tauw b.v. te Deventer. Het huidige Gemeentelijk Riolerings Plan (GRP) dateert van 27 maart 1996, heeft een looptijd van 10 jaar, en gaat uit van de toestand van de riolering op 1 januari 1996. In dit GRP is gesteld dat na 5 jaar een evaluatie dient plaats te vinden voor een volgende periode. Gezien de gewijzigde inzichten en aangepaste berekeningsmethoden is het dan ook belangrijk nu een tweede generatie GRP op te stellen.

Nummer: 03.1843
ONDERWERP:
Wijziging openingstijd weekmarkt.
ADVIES:
1. Kennisnemen van de wijziging van de gemeentewet op dit punt in het kader van het dualisme.
2. Raadsvoorstel intrekken en als college het besluit nemen tot vervroeging van de openingstijd tot 12.30 uur. BESLUIT:
Conform advies
TOELICHTING:
De gemeentewet is als gevolg van de invoering van het dualisme gewijzigd waarbij verschillende bevoegdheden die eerst bij de raad lagen nu bij burgemeester en wethouders zijn komen te liggen. Zo ook het vaststellen van tijd en locatie van de weekmarkt.

Nummer: 03.0415
ONDERWERP:
Verzoek om medewerking te verlenen aan de uitbreiding van het Fysiotherapeutisch Instituut op het perceel Zonegge 24-01 te Zevenaar. ADVIES:
In beginsel besluiten medewerking te verlenen aan de realisering van een aanbouw aan de achtergevel tot aan de achterste perceelsgrens. De heer Marselje van het Fysiotherapeutisch Instituut hiervan op de hoogte stellen.
BESLUIT:
Conform advies
TOELICHTING:
Het Fysiotherapeutisch Instituut heeft te kampen met ruimte gebrek. Daarom wil men graag aan de achterzijde uitbreiden. Burgemeester en wethouders achten dit verantwoord en zijn in beginsel bereid hiervoor vrijstelling te verlenen van het ter plaatse geldende bestemmingsplan Lentemorgen I.

Nummer: 02.6375
ONDERWERP:
Beschikbaar stellen van een krediet ten behoeve van het vervangen van de c.v. en warmwaterbereiding in het Lentebad.
ADVIES:
1. Voorstellen aan de raad om een aanvullend krediet ad 37.898,82 excl. BTW beschikbaar te stellen voor het vervangen van de huidige warmwatervoorziening in het Lentebad.
2. De uit de investering voortvloeiende jaarlasten worden voor één jaar (2003) ten laste van de post "Onvoorziene uitgaven" te laten komen. In de jaren daarna is in de Meerjarenbegroting ruimte voor deze lasten.
3. Onder voorbehoud van vaststelling van het krediet overgaan tot opdrachtverlening aan Stöcker Centrale Verwarming b.v. voor een bedrag van 50.415,54 incl. BTW middels het ondertekenen en versturen van bijgevoegde opdrachtbrief.

BESLUIT:
Conform advies
TOELICHTING:
In de periode van 23 juni t/m 18 juli zal in het Lentebad groot onderhoud worden gepleegd. De onderhoudsperiode zal dit jaar twee weken langer gesloten blijven dan bij de standaard onderhoudsperiode, omdat de huidige warmwatervoorziening zoals de c.v.-ketels in deze periode vervangen worden. Hiertoe heeft de gemeente Zevenaar op 28 november 2002 een aanbesteding gehouden, waarbij de firma Stöcker de laagste prijs heeft ingediend. In de onderhoudsperiode van 23 juni t/m 18 juli is het Lentebad gesloten.

Nummer: 03.1785
ONDERWERP:
Verzoek om medewerking aan bouwplan voor renovatie van de boerderij op het perceel Oliemolen 12 te Zevenaar.
ADVIES:
In principe besluiten in planologische zin met binnenplanse vrijstelling mee te werken aan het bouwplan op voorwaarde dat:
* de nokhoogte van de aanbouw wordt teruggebracht naar 5,5 m;
* een oppervlakte van niet meer dan 30 m2 voor bewoning zal worden gebruikt;

* de op het perceel aanwezige wagenloods, schuur en kippenschuur worden afgebroken.

Bijgevoegde conceptbrief aan de heer Van Wanrooij versturen. BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 03.0530
Verzoek van gemeenteraad Putten om ondersteuning van motie om investeringen in radarpalen te vergoeden.
1. Motie niet ondersteunen.
2. Bestuurlijke handhaving van verkeersvoorschriften hierbij betrekken.
3. Bijgaande conceptbrief aan raad Putten verzenden. 4. Antwoord ter kennis brengen aan de raad.

Nummer: 03.2034
Oefenschema rampenplan/rampenbestrijding Zevenaar 2003. Oefenschema rampenplan/rampenbestrijding Zevenaar 2003 voor kennisgeving aannemen.
Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op mogelijke calamiteiten binnen de gemeente beschikt de gemeente Zevenaar over een rampenplan. Dit rampenplan bevat een beschrijving van de organisatie en structuren van de bestrijding van rampen en zware ongevallen. Daarnaast zijn in het rampenplan ook verschillende gemeentelijke deelplannen uitgewerkt die een beschrijving bevatten van een bepaald proces binnen de rampenbestrijding, zoals bijvoorbeeld het deelplan voorlichting, het deelplan opvang en verzorging en het deelplan schaderegistratie. Alleen het beschikken over een dergelijk rampenplan is echter nog niet voldoende. De beschrijvingen en afspraken zullen ook geoefend moeten worden aan de hand van fictieve praktijksituaties. Daarom heeft de gemeente Zevenaar een oefenschema opgesteld waarin, verspreid over het hele jaar, de verschillende deelplannen van het rampenplan worden geoefend aan de hand van een cases.
Nummer: 03.2032
Woonruimteverdeling; jaarrapportage 2002.
Voor kennisgeving aannemen.
Conform advies
TOELICHTING:
De woningstichtingen dienen op grond van de Regionale Huisvestingsverordening (2002) minimaal twee maal per jaar verslag aan het KAN te doen inzake de uitvoering van de woonruimteverdeling. De plaatselijke woningbouwstichtingen hebben in verband daarmee een lokale rapportage opgesteld. In 2002 zijn in de gemeente Zevenaar bijna 250 huurwoningen voor verhuur beschikbaar gekomen. Circa 30% van deze woningen is aan starters op de woningmarkt verhuurd. Gemiddeld reageren 86 woningzoekenden op een vrijkomende woning. Het aantal woningzoekenden dat direct een woning accepteert is echter afgenomen. De situatie in Zevenaar wijkt niet opvallend af van de situatie elders in de regio Arnhem-Nijmegen c.q. die van Nederland.

Nummer: 03.1563
ONDERWERP:
Huursubsidie; verhuisnorm subsidiejaar 2001-2002. ADVIES:
1. De definitieve eindstand inzake de verhuisnorm 2001-2002 voor kennisgeving aannemen.
2. In voorkomend geval de boete voor de overschrijding van de verhuisnorm 2001-2002 volledig bij de woningstichtingen ASWZ en SVZ declareren.
BESLUIT:
Conform advies
In het Huursubsidiebesluit is vastgesteld dat de gemeenten er zorg dragen dat niet meer dan 4% van het totaal aantal verhuizingen waarin huursubsidie wordt toegekend, betrekking heeft op een huurprijs boven de zogenaamde aftoppingsgrens. Het ministerie van VROM heeft de gemeente een definitief overzicht toegezonden aangaand het aantal verhuizingen in het tijdvak 2001-2002.

Nummer: 03.1912
ONDERWERP:
Verkeerseducatieprogramma 2003.
ADVIES:
1. Onder voorbehoud van subsidietoekenning akkoord gaan met het Educatieprogramma 2003 dat de volgende acties omvat: afficheborden, straatspeeldag, verkeersbrigadiers, verkeerstoets basisscholen, fietsverlichtingscampagne, bromfietscursus en senioreneducatie.
2. Bij het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland een verzoek indienen voor subsidie.
3. De raadsleden informeren door ter inzage legging van dit advies in de leesmap.

BESLUIT:
Conform advies
Nummer: 03.2066
Straatnaamwijziging van de Sleeg, gedeelte tussen de Babberichseweg en de Betuweroute.
1. Voor het betreffende deel van de Sleeg de keuze maken tussen Uiversweg of Maatjesweg.
2. Uw voorstel aan de raad voorleggen.

1. college kiest voor Uiversweg;
2. conform advies.
Nummer: 03.2049
ONDERWERP:
Verzamelregister, vermeldende de krachtens afdoeningsmandaat genomen besluiten d.d. 27 maart t/m 2 april 2003.
ADVIES:
Vaststellen conform advies.
Conform advies

Nummer: 03.2050
ONDERWERP:
Besluitenlijst vergadering B&W van Zevenaar d.d. 1 april 2003. ADVIES:
Vaststellen conform voorstel.
Nummer: 03.2046
Bestuurlijk overleg tussen de gemeente Zevenaar en het Waterschap Rijn IJssel.
Op initiatief van het Waterschap Rijn en IJssel is er op 26 februari 2003 een bestuurlijk overleg geweest. Een verslag hiervan is bijgevoegd bij dit advies.
BESLUIT:
Conform advies
TOELICHTING:
Op initiatief van het Waterschap Rijn en IJssel is er op 26 februari 2003 een bestuurlijk overleg geweest. Dit naar aanleiding van een bijeenkomst in het najaar van 2001 te Zutphen, waar gemeenten en waterschap gezamenlijk te kennen hebben gegeven, om meer kennis van elkaar over te dragen en dat structureel overleg wenselijk is.

Nummer: 03.1800
ONDERWERP:
Uitspraak Rechtbank Arnhem inzake beroep van vereniging Landelijk Overlegorgaan Toerclubs tegen verkeersbesluit tot aanleg landbouwsluis op De Oliemolen.
ADVIES:
Uitspraak voor kennisgeving aannemen.
BESLUIT:
Conform advies
TOELICHTING:
De gemeente heeft een landbouwsluis aangelegd op De Oliemolen om gemotoriseerd verkeer te weren op dit dijkvak gezien de verkeersveiligheid en kwetsbaarheid van de omgeving. De vereniging LOOT heeft tegen dit verkeersbesluit beroep ingesteld bij de rechtbank. Dit beroep is ongegrond verklaard.

Nummer: 03.1966
ONDERWERP:
De bouwkundige staat van de woning op het perceel Wittenburgstraat 7 te Zevenaar.
ADVIES:
De woning met onmiddellijke ingang onbewoonbaar verklaren, bevelen dat de feitelijke bewoning onmiddellijk moet worden beëindigd (zodat de nutsvoorzieningen kunnen worden afgesloten) en dat de woning binnen twee maanden (of zo veel eerder als een vervangende woning beschikbaar komt) moet worden ontruimd, en voorts bezien of er in overleg met de eigenaar een renovatieplan kan worden ontwikkeld en de initiatieven van SVZ ondersteunen om de huidige bewoner tijdelijk elders te huisvesten.
BESLUIT:
Conform advies
(Besluit is op vrijdag 4 april 2003 genomen en uitgevoerd.) TOELICHTING:
Uit een op 1 april jl. ontvangen bouwkundig rapport blijkt dat de bouwkundige staat van de woning op het perceel Wittenburgstraat 7 te Zevenaar uitermate slecht is en gevaarlijk voor de huidige bewoner. Daarom hebben burgemeester en wethouders de woning onbewoonbaar verklaard.

Nummer: 03.1830
ONDERWERP:
Aanvraag van de heer Schennink voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende, vergunning Wet milieubeheer t.b.v. melkrundveebedrijf, Doesburgseweg 22a te Zevenaar.
ADVIES:
Ontwerpbesluit vaststellen.
TOELICHTING:
De heer Schennink heeft een nieuwe milieuvergunning aangevraagd. Deze aanvraag betreft een zogenaamde revisievergunning. De heer Schennink vraagt een vergunning aan voor het melkrundveebedrijf in verband met het staken van de vleesvarkenstal. In het kader van de procedure stellen burgemeester en wethouders nu eerst een ontwerpbesluit op. Vervolgens wordt dit besluit ter inzage gelegd, daarna zal het definitieve besluit vastgesteld worden.

Nummer: 03.2023
ONDERWERP:
GOA-middelen besteden aan een regionale monitor in het kader van het Gemeentelijk Onderwijs Achterstandenbeleid.
ADVIES:
Het college wordt geadviseerd:
1. in te stemmen met deelname door de gemeente Zevenaar aan de regionale GOA-monitor voor de GOA-periode van 2002-2006; 2. in te stemmen met de inhoud van het convenant ten aanzien van de regionale monitor;
3. de gemeente Rheden te berichten over deelname van de gemeente Zevenaar aan de regionale GOA-monitor.
BESLUIT:
Conform advies
TOELICHTING:
De gemeente ontvangt van het Rijk jaarlijks middelen in het kader van het Gemeentelijk Onderwijs Achterstanden beleid. Een voorwaarde die het Rijk stelt is dat de resultaten van de projecten die met de middelen worden gefinancierd, moet worden gemeten en gevolgd. Zevenaar heeft contact gezocht met andere gemeenten die GOA-middelen hebben met het doel de kosten van de opzet van een monitor met meerdere gemeenten te kunnen delen.

Nummer: 03.1962
ONDERWERP:
Bouwaanvraag voor het bouwen van een geluidscherm aan de westelijke toerit van de tunnel tussen de Methen en de Groeneweg in Zevenaar, opdrachtgever Railinfrabeheer BV, Postbus 2075, 6900 CB Zevenaar. Ontwerpbeschikking tot bouwvergunningverlening vaststellen. Nummer: 03.1831
(Digitale) gemeentegids 2004.
Wegener Suurland opdracht geven om voor 2004 geactualiseerde gemeentegids in huidige vorm uit te brengen. Indien bekend wordt dat herindeling per 1 januari 2004 doorgaat, bekijken welke mogelijkheden er zijn om informatie omtrent de herindeling in de geprinte gemeentegids op te nemen. De beslissing over een vernieuwde geprinte gemeentegids en een digitale gemeentegids (met of zonder mapviewer) uitstellen totdat er meer bekend is over de herindeling met Angerlo. met beperkte energie voor 2004 nog een gemeentegids uitgeven, maar in voorwoord relatie leggen met gemeentelijke herindeling. Indien herindeling toch per 1 januari 2004 doorgaat op dat moment bezien hoe nieuwe informatie wordt verstrekt. Vernieuwde gemeentegids en digitale gemeentegids te zijner tijd bespreken in Stuurgroep. Nummer: 03.2033
ONDERWERP:
Verkoop aandelen Avira - stand van zaken.
ADVIES:
Voor kennisgeving aannemen.
BESLUIT:
Conform advies