STICHTING INTENT

Nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen De DSB Bank en IntEnt

Den Haag, 10 april 2003

PERSBERICHT

Nieuwe samenwerkingsovereenkomst
tussen de DSB Bank en IntEnt

Per 9 april is IntEnt een nieuw samenwerkingsverband aangegaan met de DSB Bank. De samenwerking is van toepassing op het verstrekken van kredieten aan startende ondernemers in Suriname, die begeleidt worden door IntEnt. DSB Bank en IntEnt werken al enige jaren samen in Suriname wat tot ieders tevredenheid uiteindelijk geresulteerd heeft in een formele samenwerking.

Door het tot stand komen van deze overeenkomst weet de toekomstige ondernemer in Suriname zich ondersteund door een gunstige financiering bij de start van zijn of haar bedrijf. IntEnt en DSB Bank verwachten dat veel ondernemers voor de ontwikkeling van hun bedrijf in Suriname, gebruik zullen maken van deze interessante mogelijkheid. IntEnt is een in Nederland gevestigde organisatie die ondernemers al ruim vijf jaar ondersteunt bij het opzetten van een eigen bedrijf in het land van herkomst.

IntEnt begeleidt en adviseert haar klanten bij het opstarten van nieuwe bedrijfsinitiatieven en staat daar waar mogelijk borg voor leningen en bedrijfskredieten. IntEnt is behalve in Suriname ook actief op de Nederlandse Antillen en Aruba, Ghana, Turkije en Marokko.

Tot nu toe zijn met de ondersteuning van IntEnt reeds 30 Surinaamse ondernemers een bedrijf gestart in Suriname. Voorbeelden van gestarte bedrijven zijn: computerboekhandel, reisadviesbureau, hondenvoerproducent, ijszaak, cosmeticaproducent.

IntEnt wordt financieel ondersteund door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Europese Unie en Stichting DOEN/Nationale Postcode Loterij.

Nadere informatie z.o.z.

Nadere informatie verkrijgbaar bij:

IntEnt Nederland
Dhr. L.W. Sprik, Public Relations IntEnt
Email: mailto: lsprik@intentbds.nl
Adresgegevens:
IntEnt, Stationsweg 102, 2515 BR Den Haag
Tel: ++ 31-(0) 70 4450290
Fax: ++ 31-(0) 70 3051829

Internet: http://www.ondernemenoverdegrens.nl/

DSB Bank
Dhr. Drs. S.L.J. Proeve, vice president
Email: sigmund.proeve@dsbbank.sr
Adres:Gravenstraat 26, Paramaribo
Tel: ++597 - 471100
Fax: ++597 - 411750
Internet: www.dsbbank.sr

Coördinatiekantoor Suriname - Surinaamse Trustmaatschappij N.V. (Suritrust N.V.)
Dhr. Drs. R.A. Kalloe, Coördinator IntEnt Suriname. Email: radjendrenath.kalloe@dsbbank.sr
Adres: Gravenstraat 32, Paramaribo
Tel: ++597 - 420033
Fax: ++597 - 420050

10 apr 03 12:02