TREETOP SERVICES B.V.

Musichouse.nl; meer aandacht voor minder alledaags

Treetop Services B.V. lanceert 10 april 2003 Musichouse.nl. Met deze online muziekwinkel richt Treetop zich in het bijzonder op de jazz en klassieke muziekliefhebber.

Musichouse.nl (www.musichouse.nl) stelt zich tot doel meer aandacht aan de genres jazz en klassiek te besteden en ook de minder alledaagse produkties in het aanbod op te nemen. Tot dusver konden liefhebbers van genoemde produkties op de virtuele Nederlandse markt nauwelijks aan hun trekken komen, want online muziekwinkels maken weinig ruimte voor jazz en klassiek. Bij jazz zal, naast de alom bekende namen uit het verleden, de nadruk eerder op de moderne vernieuwers liggen. Bij klassiek zien we naast Brahms en Vivaldi ook Bruckner, Veracini en namen als Ligeti, Gubaidulina, Rihm, Andriessen, Jeths, Ten Holt enzovoort.

Elke nieuwe CD-release wordt vergezeld van enige achtergrondinformatie die de bezoeker een beeld geeft met wat voor muziek hij in contact gebracht wordt. Op korte termijn wordt het produktaanbod verder uitgebreid met o.a. audiodownloads (met mogelijkheid zelf CDs samen te stellen) aangevuld met nieuws- en achtergrondinformatie.

De lancering van Musichouse.nl is mede te danken aan de relatie die Treetop heeft met Challenge Records, de grootste onafhankelijke platenmaatschappij welke gespecialiseerd is in jazz en klassiek. Challenge is de eerste industriepartner die haar volledige catalogus inclusief distributielabels door middel van een unieke databasekoppeling via Musichouse.nl aanbiedt voor verkoop via Internet.

De maand april staat met diverse speciale aanbiedingen in het teken van de officiële opening. Vanaf mei krijgt Musichouse.nl een permanente status.

Over Treetop Services B.V.
Treetop Services B.V. (www.tree-top.nl) verzorgt diverse diensten voor de muziekindustrie. Musichouse.nl is een divisie van Treetop. Naast het hosten van de site verzorgt Treetop namens Musichouse.nl de volledige verwerking en administratie van bestellingen.