Ingezonden persbericht


STRATUS ftSERVER 3300 SYSTEEM LEGT DE PRIJS/PRESTATIE LAT HOGER

DAN DE INDUSTRIE-STANDAARD VOOR FOUTTOLERANTIE

Ongeëvenaarde compactheid, applicatieprestaties, en investeringsbescherming

in altijd beschikbare entry-Level Server

Klaar voor Microsoft Windows Server 2003

Maarssen, 10 april 2003 Met één oog gericht op budgetbewuste IT-organisaties die afhankelijk zijn van ononderbroken beschikbaarheid van applicaties en kritische bedrijfsprocessen, introduceerde Stratus Technologies, Inc. vandaag haar nieuwe entry-level server, het Stratus® ftServer® 3300 systeem. Windows 2000 en de binnenkort te verschijnen Windows Server 2003 computeromgeving perfect geschikt voor datacentra die over een beperkte ruimte beschikken, terwijl ze de flexibiliteit en prestaties leveren voor remote offices en lights-out, multi-site operaties.

De ftServer 3300 1- tot 2-wegs SMP server gebruikt Intel® Xeon" 2.4 GHz processors met Hyper-Threading, de geavanceerde dual-processor server technologie van Intel. Met een uptime van ruim 99.999 procent ondersteunt de server maximaal 3 GB geheugen, 6 PCI slots (4 door de gebruiker configureerbare), ingebouwd Gigabit en 10/100 Ethernet, en Ultra3 Disk (zie de volledige productspecificaties op www.stratus.com/products/ftserver/3300). In een enkel 42U 19-inch rek kunnen tot acht tweewegs, fouttolerante servers worden geconfigureerd.

De nieuwe ftServer 3300 server waarop de transactieverwerkingsapplicatie Postilion van Mosaic draait, levert meer dan twee keer betere prestaties dan zijn voorganger en met de nieuwe vorm en onderhoudsvriendelijkheid van het systeem kunnen we markten veroveren die voorheen moeilijk te penetreren waren," aldus Willem van Biljon, directeur New Business Development van Mosaic Software, een marktleider voor Web-enabled ATM software en EFT software voor consument-gegenereerde elektronische transacties. Dit zal een zeer concurrerend platform zijn in de bredere marktsegmenten die Mosaic en Stratus samen agressief benaderen.

De prijs van het ftServer 3300 systeem is vergelijkbaar met die van het ftServer 3200 model dat het vervangt, maar het nieuwe systeem biedt vier keer zoveel verwerkingskracht, een 400-procent snellere front side bus, en maximaal 3GB geheugen. De server is speciaal ontworpen voor kritische processen en bewerkingen waarbij bedrijfszekerheid, permanente toegang tot informatie, integriteit van transacties en beschikbaarheid van applicaties essentieel zijn.

Aangezien ons vorige entry-level systeem zo veel succes had verantwoordelijk voor meer dan 60 procent van de omzet van de ftServer unit en de vraag naar betaalbare beschikbaarheid groter dan ooit is, zal het nieuwe ftServer 3300 systeem zeker goed worden ontvangen op de markt, aldus James A. Gargan, senior vice-president Worldwide Marketing van Stratus. De prijs is vergelijkbaar met die van een cluster met twee knooppunten, maar het systeem biedt 1/50 van de niet geplande downtime. Dit is momenteel ongetwijfeld de beste en best betaalbare server voor ononderbroken gegevensverwerking en systeembeschikbaarheid op de markt.

Aantrekkelijke voordelen, superieure prestaties

Bijvoorbeeld, een HP ProLiant DL380 G3 Packaged Cluster (dual processors, 1 GB geheugen, 2 18GB 15,000RPM schijven, dual Ethernet adapters en het Advanced Server besturingssysteem) is vergelijkbaar geprijsd als een ftServer 3300 fouttolerant systeem met een soortgelijke configuratie. De Stratus server heeft echter geen van de zwakke punten van de ProLiant en hij biedt 99.999% bedrijfszekerheid, snelle inzetbaarheid, naadloze integratie en ABI compatibiliteit met standaard Windows applicaties.

Het nieuwe systeem bestaat uit vier door de klant vervangbare 1U componenten die in een gemeenschappelijke achterplaat in een standaard 19-inch rek kunnen worden geplugd. Twee ervan zijn CPU-complexen, die geconfigureerd kunnen worden als een eenwegs of tweewegs dubbel modulair redundante server, en twee zijn I/O-hoofdmodules. Dankzij deze modulariteit kunnen gebruikers de CPU s upgraden als er snellere processors op de markt komen, terwijl ze de rest van hun investering in de server beschermen. De server is ook verkrijgbaar met een vloerstandaard voor kantooromgevingen of als ze in verspreide multi-site omgevingen worden gebruikt zoals detailhandel- of bankfilialen of magazijnen.

Net als de ftServer 5240 en ftServer 6500 modellen die de rest van de familie van Continuous Processing® ftServers vormen, vertrouwt de nieuwe server op drie factoren om permanente beschikbaarheid te realiseren:
* Lockstep technologie. Gerepliceerde, fouttolerant hardware componenten verwerken dezelfde instructies op hetzelfde moment. Ingeval van een defect van een component, fungeert het tweelingcomponent als een actief reserveonderdeel dat de normale verwerking vervolgt. Er is geen downtime van het systeem en geen verlies van gegevens.
* Failsafe software. Stratus failsafe software werkt in combinatie met de lockstep technologie en samen voorkomen ze veel softwarefouten.
* ActiveService" architectuur. Stratus ftServer systemen controleren voortdurend hun eigen werking. Faciliteiten voor ondersteuning op afstand stellen onderhoudstechnici in staat in meer dan 95% van de gevallen problemen online te diagnosticeren, te lokaliseren en op te lossen. Indien nodig bestelt het systeem automatisch zijn eigen hot-swappable vervangende onderdeel.
Stratus is de enige serverfabrikant die feitelijk waargenomen beschikbaarheidsniveaus van haar producten bekendmaakt op basis van gerapporteerde incidenten in het bestand van geïnstalleerde servers. De ftServer Uptime MeterSM wordt dagelijks bijgewerkt en is te zien op de website van Stratus op www.stratus.com/uptime/ftserver.htm. De uptime gegevens zijn gebaseerd op operationele ervaring van zowel hardware als het besturingssysteem in de afgelopen zes maanden.

Informatie over Stratus Technologies

Stratus Technologies is opgericht in 1980 en levert continu beschikbare platformen met ongeëvenaarde operationele eenvoud, die een aantrekkelijk financieel voordeel aan onze klanten bieden. Stratus geeft ook technologie in licentie aan andere mondiale fabrikanten voor continu computergebruik op platformen die op Intel processors zijn gebaseerd. Stratus is door FORTUNE magazine aangewezen als een van de 2002 FORTUNE® 100 Best Companies to Work For. Meer informatie kunt u vinden op www.stratus.com.

# # #

Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met:

Dennis Doodeman

Text 100 B.V.

Tel: +31 (0) 20 530 43 45

E-mail: dennisd@text100.nl

N.B. In het bijgevoegde pdf-document vindt u meer informatie omtrent de ftServer 3300.

Stratus heeft voor geïnteresseerden in de ftServer-lijn een gratis informatienummer opengesteld: 0800-FTSERVER

© 2003 Stratus Technologies Bermuda Ltd. Alle rechten voorbehouden.

Stratus, ftServer, en Continuous Processing zijn geregistreerde handelsmerken van Stratus Technologies Bermuda Ltd. Het logo van Stratus Technologies en ActiveService zijn handelsmerken van Stratus Technologies Bermuda Ltd. De ftServer Uptime Meter is een dienstmerk van Stratus Technologies Bermuda Ltd. Alle andere merken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.