Gemeente Sint-Oedenrode


Raadsprogramma ter inzage

Leden van de gemeenteraad hebben zich in een aantal workshops gebogen over een concept-raadsprogramma. Daarin legt de raad vast welke zaken in de huidige raadsperiode (tot de verkiezingen in 2006) moeten worden aangepakt of hun beslag moeten krijgen.
De raad wil in zijn rol als volksvertegenwoordiging inwoners in de gelegenheid om op het concept te reageren.
Het raadsprogramma vormt het kader waarbinnen het college van burgemeester en wethouders zaken in voorbereiding kan nemen, aan de raad voorleggen en daarna tot uitvoering brengen. De gemeenteraad kan aan de hand van het raadsprogramma uitvoering geven aan zijn kaderstellende en aan zijn controlerende taak.

Het programma is verdeeld in 9 hoofdstukken van beleid: 1. Sociale voorzieningen en maatschappelijke dienstverlening; 2. Onderwijs en kinderopvang;
3. Ruimtelijke ordening en volkshuisvesting;
4. Volksgezondheid en milieu;
5. Veiligheid;
6. Verkeer en vervoer;
7. Cultuur, sport en recreatie;
8. Economische structuur;
9. Bestuur en communicatie.

Het concept - raadsprogramma is aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders met het verzoek om een commentaar te geven, met name opmerkingen over financiële consequenties en over mogelijke consequenties van personele aard.

Het concept - programma wordt ook aangeboden aan de fracties in de gemeenteraad, zij zullen het raadsprogramma bespreken met hun achterban en eveneens commentaar leveren.

Last but not least wordt het concept ook bij de afdeling voorlichting ter inzage gelegd en op de website geplaatst voor iedereen in deze gemeente met de oproep om te reageren op het concept vóór 6 mei 2003.

Reacties kunt u schriftelijk of per telefax (0413 478060) richten aan de gemeenteraad, ter attentie van de griffie. Ook kunt u reageren via e-mail (griffie@sint-oedenrode.nl).

Alle reacties worden gebundeld en meegenomen bij de besluitvorming door de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering van 22 mei 2003. Het is dan uiteraard mogelijk om aan het begin van de raadsvergadering gebruik te maken van het spreekrecht.

Afdeling Centrale Ondersteuning,
Tel. (0413)481257

Verleende vergunningen / verkeersmaatregelen

Wandeltochten wandelsportvereniging "Alico"
Op zaterdag 12 en zondag 13 april organiseert wandelsportvereniging "Alico" wandeltochten over wegen en paden in Sint-Oedenrode.

Plaatsen tent voor kledingwinkel "REBELZZ"
Op zondag 13 april zal een tent geplaatst worden op de trottoir voor kledingwinkel "REBELZZ" aan het Kofferen 1. Dit alles in het kader van de opening van deze nieuwe kledingzaak.

Provinciaal africhtingskampioenschap voor honden van Noord Brabant Op zondag 13 april organiseert Kringgroep Canine het Provinciaal africhtingskampioenschap van Noord Brabant voor honden, aan het terrein van het Dierencentrum aan de Scheidingsweg 5 te Sint-Oedenrode. In het belang van de veiligheid van de deelnemers en bezoekers en ten behoeve van het garanderen van de vrije doorgang van hulpdiensten wordt tijdelijk een parkeerverbod ingesteld aan de linkerzijde van de Scheidingsweg vanaf de Schijndelseweg, op grond van de Wegenverkeerswet.

Verleende ventvergunningen

Planten-actie Rooise Badminton Club
Op zaterdag 12 april a.s. vanaf 10.00 uur zullen leden van de Rooise badminton Club langs de deuren gaan om planten te verkopen.

Afdeling Welzijn,
Tel. (0413)481316

Aanvragen bouwvergunning:
A. van Liempd, Bobbenagelseweg 10 a, aanbouw serre A. van de Sande, Frederikstraat 31, wijzigen gevel garage M. van Alebeek, Hoefstraat 10, bouw garage/berging/overkapping A. Verbunt, Berkstraat 6, herbouw garage/berging M. Rooijakkers, Tartwijck 43, uitbreiding woonhuis J. van de Velden, Stompersstraat 23, aanbouw overkapping L. van Lieshout, Emmausstraat 7, uitbreiding serre A. Arendse, Broek 14 a, Mariahout, bouw woonhuis met bijgebouw Lieshoutsedijk ongenummerd
G. van den Berk, Schietbergweg 17, aanbouw erker T. van de Rijt, Sonseweg 1 c, plaatsen schutting

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481340

Verleende bouwvergunningen

-Johanna van Brabantlaan 43, uitbreiden woning
-Tijm ongen., dak op twee garages

-Roest 10, bouw tuinberging

-Donderdonksedijk 8, bouw garage/berging

-Sportlaan 2, uitbreiden sportaccommodatie

-Oranje Nassaulaan 106, uitbreiden woning t.b.v.kinderdagverblijf
-Louisestraat 18, uitbreiden berging

-Oranje Nassaulaan 12, uitbreiden woning

Verleende sloopvergunningen

-Kerkdijk 11a, sloop twee stallen

-Jekschotseweg 24, sloop twee stallen

-Lieshoutsedijk 22, sloop asbesthoudende golfplaten dak
Verleende gebruiksvergunning;


- Jeugdgebouw "De Boogerd" Dille 2, inrichting in gebruik nemen/houden als ontmoetingsruimte jeugd.

Tegen bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de uitreiking of verzending hiervan een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481339

Bouw serre Emmausstraat 7
Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun het volgende bouwplan is ingediend bouw serre aan de Emmausstraat 7, v.r.v. L.M.W. van Lieshout

Het bouwplan voldoet niet aan het ter plaatse geldende bestemmingsplan.
Burgemeester en wethouders hebben op 17 januari 2000 de gewijzigde verruimde regeling voor het bouwen van aan- en bijgebouwen vastgesteld als beleid dat wordt gehanteerd bij het toepassen van vrijstelling volgens artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Aangezien het genoemde bouwplan voldoet aan de verruimde regeling zijn burgemeester en wethouders in principe bereid via artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen.

De op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 10 april 2003 gedurende 4 weken ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu.
Ingevolge artikel 19a lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende de termijn van terinzageligging een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent deze aanvraag kenbaar maken.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481343

Kapsalon Lieshoutseweg 28
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat door de heer en mevrouw Lathouwers te Sint-Oedenrode een verzoek is ingediend voor de vestiging van een kapsalon in de berging van de woning op het perceel Lieshoutseweg 28 te Sint-Oedenrode.

Met betrekking tot het gebruik zijn burgemeester en wethouders op grond van het bepaalde in artikel 5 lid V van de bepalingen van het bestemmingsplan "Uitbreidingsplan in onderdelen Kom Nijnsel" bevoegd vrijstelling te verlenen van de voorschriften voor het uitoefenen van een aan huis gebonden beroep.

Tegen het genoemde gebruik bestaan geen bezwaren. Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid om met gebruikmaking van de genoemde vrijstellingsbevoegdheid medewerking te verlenen aan het ingediende verzoek.

Ter inzage

De op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 10 april 2003 gedurende 2 weken ter inzage in het gemeentehuis. Het ontwerp-besluit kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Belanghebbenden zijn in de gelegenheid binnen genoemde termijn schriftelijk zienswijzen over het ontwerp-besluit naar voren te brengen.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481341

Overkapping aan Stompersstraat 23
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat een bouwplan is ingediend voor het bouwen van een overkapping op het perceel Stompersstraat 23 v.r.v. J. v.d. Velden.

Genoemd perceel is gelegen binnen het bestemmingsplan "Kom `59" en het toekomstig bestemmingsplan "Centrum". Het bouwplan voldoet aan de voorschriften van het geldend bestemmingsplan en aan het toekomstig bestemmingsplan. Het nieuwe bestemmingsplan dient echter nog in procedure te worden gebracht. Op grond van artikel 50 lid 1 Woningwet dient de bouwaanvraag te worden aangehouden. Ons college heeft echter de bevoegdheid om de aanhoudingsplicht te doorbreken en bouwvergunning te verlenen. Wij zijn dan ook voornemens om op grond van artikel 50 lid 4 Woningwet bouwvergunning te verlenen voor het bouwplan. Alvorens een definitieve beslissing wordt genomen, wordt eenieder in de gelegenheid gesteld om dit bouwplan in te zien.

Op grond van afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht/ artikel 50 lid 7 van de Woningwet ligt de aanvraag voor eenieder met ingang van donderdag 10 april 2003 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis. Het verzoek kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Eenieder heeft de mogelijkheid om binnen deze termijn schriftelijk de zienswijze over de aanvraag naar voren te brengen.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481343

Schuilstal Eikenstraat 4
Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun een bouwplan is ingediend voor het bouwen van een schuilhut aan de Eikenstraat 4, v.r.v. A.R. Nouwens

Het bouwplan voldoet niet aan het ter plaatse geldende bestemmingsplan "Buitengebied 1997".
Aangezien het bouwplan wel voldoet aan het beleid inzake kleine aan- en bijgebouwen bij woningen in het buitengebied zijn burgemeester en wethouders in principe bereid via artikel 19, lid 3 van de Wet op de ruimtelijke ordening vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen.

De op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 10 april 2003 gedurende 4 weken ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu.
Ingevolge artikel 19a lid 4 van de Wet op de ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende de termijn van terinzageligging een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent deze aanvraag kenbaar maken.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481343

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders maken bekend dat in het gemeentehuis ter inzage ligt:

A) het ontwerp-besluit op het verzoek om een vergunning van:


- R. van de Laar, Heerlijkheidsweg 1, voor een milieuvergunning ingevolge artikel 8.1 sub b van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een vleesvarkenshouderij, gelegen aan voornoemd adres.

B) het ontwerp-besluit op het verzoek om intrekking van de vergunning van:


- A.J. Verschuyten, Weievenseweg 37, om de milieuvergunning voor het agrarisch bedrijf aan voornoemd adres van 25 januari 2000 volledig in te trekken.

Ter inzage

De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 10 april 2003 ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1, op werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 uur en desgevraagd na telefonische afspraak ook op maandag van 16.00 uur tot 18.30 uur. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

Inbrengen bedenkingen

Tegen het onder A genoemde ontwerp-besluit kunnen schriftelijke gemotiveerde bedenkingen worden ingediend voor donderdag 8 mei 2003 bij burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode, Postbus 44, 5490 AA. Bij het inbrengen van bedenkingen kan men verzoeken de persoonlijke gegevens niet bekend te maken.
Ook kunnen in voornoemde periode mondeling bedenkingen worden ingebracht tijdens een telefonisch aangevraagde bijeenkomst, waarin een gedachtewisseling kan plaatsvinden omtrent bovenstaand ontwerp-besluit.

Inbrengen bedenkingen

Tegen het onder B genoemde ontwerp-besluit kunnen schriftelijk gemotiveerde bedenkingen worden ingediend voor donderdag 24 april 2003 bij burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode, Postbus 44, 5490 AA. Bij het inbrengen van de bedenkingen kan men verzoeken de persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Ook kunnen in voornoemde periode mondeling bedenkingen worden ingebracht tijdens een telefonisch aangevraagde bijeenkomst, waarin een gedachtewisseling kan plaatsvinden omtrent bovenstaand ontwerp-besluit.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481336

Inzameling oud papier

Wij verzoeken u ervoor te zorgen dat, waar het papier wordt opgehaald, uw papier tijdig buiten staat.
Mocht u een keer te laat zijn, haal het dan weer binnen en bied het de volgende keer opnieuw aan.
Op de volgende data zal deze week oud papier worden ingezameld:

Zaterdag 12 april

- Fanfare Nos Jungit Apollo, papiercontainer op de parkeerplaats aan de Zwembadweg bij de ingang van het park van 9.30 uur tot 12.30 uur. Tevens zal vanaf 9.30 uur oud papier worden opgehaald in de gebruikelijke wijken, te weten Kinderbos, Cathalijne en Kienehoef ten noorden van de Florisstraat, en een gedeelte van de Zwembadweg
- Oudervereniging Basisschool Eerschot, papiercontainer aan de achterkant van Basisschool Eerschot van 11.00 tot 12.30 uur
- Oudervereniging Sint Petrusschool, papiercontainer bij de Sint Petrusschool, Het Binneveld 4, van 10.00 tot 14.00 uur

Permanente inzameling

- Buurtschap Oud-Rijsingen zamelt permanent oud papier in; papiercontainer aan de Ollandseweg 129

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413) 481340

AANLEG A50

Afsluiting/omleiding
Aanstaande vrijdag 11 april wordt er asfalt aangebracht op de nieuwe parallelweg nabij de Eerschotsestraat. Hiervoor wordt de doorsteek vanaf de verkeerslichten afgesloten. Het is dus niet mogelijk om daar vanaf de N265 af te slaan richting Sint-Oedenrode of om vanuit het Everse Akkerpad over te steken. Verkeer naar Sint-Oedenrode wordt op deze dag omgeleid via de afrit Laar/Nijnselseweg. Verkeer uit Sint-Oedenrode wordt omgeleid via de Nijnselseweg/Schietbergweg en verder. Omleidingsroute wordt aangegeven. Fietsers worden omgeleid via de nieuwe westbaan van de A50 en het fietspad Kerkdijk. Ook dit wordt middels borden aangegeven.
Let op: Bij slecht weer wordt uitgeweken naar 14 òf 15 òf 16 april. Openstelling
Na het aanbrengen van het asfalt wordt in week 17 de rotonde in de Noordelijke Randweg en het gedeelte parallelweg tussen die rotonde en de Eerschotsestraat opengesteld voor het verkeer. De nieuwe parallelweg wordt aangesloten op het kruispunt met de tijdelijke verkeerslichten.
Afsluiting/omleiding

-Gelijktijdig met de openstelling zoals hierboven genoemd, wordt in week 17 de bocht in de Eerschotsestraat ter hoogte van basisschool Eerschot afgesloten. Dit is nodig om de nieuwe aansluiting van de Eerschotsestraat op de toekomstige parallelweg te bestraten. Verkeer naar Sint-Oedenrode kan vanaf het kruispunt met de tijdelijke verkeerslichten gebruik maken van de nieuwe parallelweg naar de Noordelijke Randweg, of kiezen voor de afrit bij het Laar/Nijnselseweg. Doorgaand verkeer vanuit Sint-Oedenrode kan eveneens gebruik maken van de Noordelijke Randweg of kiezen voor de route via Nijnselseweg/Schietbergweg en verder. Omleidingen zullen ter plaatse met borden worden aangegeven. Duur van de afsluiting: maximaal 3 weken.

-Vanaf week 17 wordt de aansluiting van het Everse Akkerpad op de N265 afgesloten, uitgezonderd voor fietsers. Het overige verkeer dient gebruik te maken van de Eversestraat.

-Vanaf week 17 wordt de aansluiting van de Koeveringsedijk op de N265 afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

In het directieverblijf van Rijkswaterstaat is een tekening te bekijken waarop bovengenoemde omleidingen aangegeven staan.

Rijkswaterstaat
Tel.(0413)420737
Afdeling Wegen en Groen,
Tel.(0413)481372

Tel. (0413)481372

Bijzondere invalidenparkeerplaats

Burgemeester en wethouders hebben besloten om een bijzondere invalidenparkeerplaats, gelegen langs de Sperwer, toe te kennen aan een van de bewoners van Sperwer 21.

De relevante bescheiden liggen vanaf heden tijdens openingstijden, gedurende 6 weken, ter inzage op het gemeentehuis. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na deze publicatie een bezwaar indienen tegen het besluit. Bezwaren moeten schriftelijk worden ingediend en worden gericht aan het college van Burgemeester en wethouders.

Afdeling Wegen en Groen,
Tel. (0413)481380
Archeologie Kerkstraat in nieuw TV-programma

Op woensdag 9 en donderdag 10 april worden filmopnames gemaakt van het archeologisch onderzoek dat nu plaatsvindt in de omgeving van de Kerkstraat. De opnames zijn bedoeld voor een nieuw programma van Omroep Brabant met de titel `De Spoorzoeker'. Op zondag 7 september gaat TV-Brabant van start met deze serie die de kijker op een boeiende en spannende wijze meeneemt in de zoektocht naar ons erfgoed uit vervlogen tijden. In een van de afleveringen zal de speurtocht gaan over het kasteel van de heren van Rode. Hier ligt de oorsprong van ons dorp en de grote vraag is of we hier ook nog wat van terug kunnen vinden en zo ja wat dat materiaal ons te vertellen heeft.

Afdeling Centrale Ondersteuning,
Tel. (0413)481268

Aanvraag KapvergunningenAanvragen reisdocumenten Nieuw reisdocument
Zoals u wellicht bekend is, zijn per 1 oktober 2001 een nieuw Nederlands paspoort
en Nederlandse identiteitskaart ingevoerd.
Dit heeft voor u tot gevolg dat u uw reisdocument niet meer direct kunt meenemen.
U kunt het na ongeveer een week ophalen.

Wat moet u meenemen?
U dient bij de aanvraag van een nieuw reisdocument de in uw bezit zijnde reisdocumenten
mee te brengen en 1 recente pasfoto (kleur of zwart/wit); de foto moet nu recht van voren in plaats van schuin worden genomen. Houdt u er rekening mee dat foto's uit een automaat, digitale foto's en schoolfoto's niet geaccepteerd worden.

Bij vermissing van een reisdocument dient u dit door te geven aan de afdeling Bevolking.U dient aangifte te doen bij de Nederlandse politie en `t proces-verbaal mee te brengen bij de
aanvraag van `t nieuwe reisdocument.
De bijbehorende leges dient u direct bij de aanvraag contant óf met de pin te voldoen.
Bijschrijven kind(eren)
Ook voor het bijschrijven van kind(eren) geldt een wachttijd van 5 werkdagen. Om de identiteit
van kinderen beter te kunnen controleren, moet u bij het aanvragen van een bijschrijving uw
kind én een recente pasfoto, géén schoolfoto, van het kind mee nemen. Ook dient er schriftelijke toestemming te worden gegeven van de andere ouder en een geldig
legitimatiebewijs te worden meegebracht.

Spoedprocedure
Heeft u toch onverhoopt een paspoort, identiteitskaart of bijschrijving van kind(eren) nodig, dan kunt u een beroep doen op een spoedaanvraag. Als u voor 12.30 uur de aanvraag voor een spoedaanvraag indient, dan kunt u waarschijnlijk het reisdocument de volgende ochtend ná
10.00 uur ophalen. Een garantie kunnen wij u echter niet geven. Hiervoor dient u wel extra
leges te betalen.

Kosten
Paspoort EUR 31,77
Identiteitskaart EUR 24,95
Bijschrijving
(nieuw document) EUR 4,54
Bijschrijving
(bestaand document) EUR 15,88
Spoedprocedure reisdocument
"extra" leges van EUR 36,18
Bij vermissing
zijn de extra kosten EUR 11,34

Openingstijden
De publieksbalie van de afdeling Bevolking is geopend op maandag t/m vrijdag van 09.00 uur
tot 12.30 uur
maandagavond
van 16.00 uur tot 20.00 uur.
Op Goede Vrijdag en maandag 2e Paasdag zijn we gesloten, en vervalt in die week de
avondopenstelling.

Informatie
Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Bevolking, telefoonnummer (0413)
481305 of kijk op de website www.sint-oedenrode.nl

Afdeling Burgerzaken,
F(0413)481305

Terrassen tijdens evenementen
Het College van burgemeester en wethouders heeft besloten om de m² prijs voor terrassen tijdens evenementen te koppelen aan het op te stellen integraal evenementenbeleid. Voor 2003 zal er geen m² prijs worden berekend voor een terras tijdens een evenement.

Afdeling Ruimtelijke Ordening,
Tel. (0413)481358