Gemeente Tiel


Parkeerverbod wethouder van Ooijenweg in Wadenoijen opgeheven

Deze week worden de parkeerverbodsborden in de wethouder van Ooijenweg in Wadenoijen weggehaald. Dit betekent dat automobilisten hun voertuig daar voortaan mogen parkeren. Voorlopig zullen ter plaatse gele borden worden geplaatst met het opschrift 'parkeersituatie gewijzigd, parkeerverbod opgeheven'.

In het kader van het Startprogramma Duurzaam Veilig is de gehele bebouwde kom van Wadenoijen alweer geruime tijd geleden aangewezen als een 30 km./uur-gebied.
Als gevolg daarvan heeft het college van burgemeester en wethouders van Tiel besloten zoveel mogelijk ge- en verbods(verkeers-)borden weg te laten halen. Het beleid in 30 km.-zones is er immers op gericht om in het belang van de verkeersveiligheid het in de loop der tijd ontstane 'woud' van verkeerstekens te verminderen zodat een overzichtelijke verkeerssituatie ontstaat.

Eén van de betrokken maatregelen in de kom van Wadenoijen betrof het opheffen van het parkeerverbod in de wethouder van Ooijenweg. Hiertegen hebben een aantal aanwonenden / belanghebbenden officieel bezwaar gemaakt bij het college van B&W. Deze bezwaren zijn inmiddels behandeld door de gemeentelijke onafhankelijke bezwaar- en beroepscommissie.
De commissie heeft na een grondig onderzoek aan het college geadviseerd de bezwaren ongegrond te verklaren. Het college heeft daarop op 6 februari 2003 besloten de ingediende bezwaren officieel ongegrond te verklaren. De bezwaarmakers zijn hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht. Vervolgens zijn zij gedurende een periode van zes weken in de gelegenheid gesteld beroep tegen het collegebesluit in te stellen bij de rechtbank te Arnhem. Hiervan hebben zij geen gebruik gemaakt.