Gemeente Tiel


Gemeente houdt groot leefbaarheidonderzoek

Gemeente Tiel houdt een groot telefonisch leefbaarheidonderzoek onder haar inwoners. Zij wil graag met haar inwoners de stad leefbaar en veilig maken en houden. De mening van haar inwoners per wijk is hierbij heel belangrijk. Zo worden problemen gesignaleerd, beleid gemaakt en maatregelen getroffen. Het is voor het eerst dat de gemeente zo'n grootschalig onderzoek doet op het gebied van leefbaarheid. De resultaten van dit eerste onderzoek zullen dan ook vooral als nulmeting dienen. Het is de bedoeling dat hierna de enquête elke twee jaar zal worden herhaald.

Er worden vragen gesteld of de geïnterviewde zich veilig voelt in Tiel en in de eigen wijk/buurt. Ook komen de voorzieningen in de wijk aan de orde; zijn dit er genoeg of moeten er juist meer komen? Waar voelen mensen zich onveilig?

In de periode tot eind april worden 1500 inwoners telefonisch geïnterviewd. De gegevens van deze willekeurig gekozen mensen zijn afkomstig uit het telefoonboek Zij ontvangen vooraf een brief van de gemeente. Ook kunnen inwoners zelf aangeven of ze mee willen werken aan dit onderzoek. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met Corine van Leeuwen. Zij is bereikbaar via telefoonnummer: 63 71 11.

Bureau Mediad is verantwoordelijk voor het afnemen van de enquêtes. In de zomer worden de resultaten verwacht.