Gemeente Tiel


Platform Gehandicaptenbeleid

Eind januari 2003 is in de gemeente Tiel het Platform Gehandicapten en WVG (Wet voorzieningen gehandicapten) van start gegaan. In dit platform kunnen gehandicapten en chronisch zieken hun mening geven over de uitvoering van en voorstellen voor het gehandicaptenbeleid. In het platform zijn diverse gehandicaptenorganisaties en ouderenbonden vertegenwoordigd.

Het Platform Gehandicaptenbeleid en WVG geeft de gemeente gevraagd en ongevraagd advies. Het platform komt hiervoor in elk geval vier keer per jaar bij elkaar. De gemeente is verplicht alle beleidsvoorstellen met betrekking tot het gehandicaptenbeleid en WVG-beleid eerst aan het platform voor te leggen.
Het platform heeft advies gegeven over de nieuwe verordening voor de Wet Voorzieningen Gehandicapten. Op de agenda voor dit jaar staat o.a. het Jaar van de Gehandicapten en het huidige gehandicaptenvervoer.

Het platform bestaat op dit moment uit de volgende organisaties: Algemene Nederlandse Gehandicaptenorganisatie (ANGO) West Betuwe, Algemene Vereniging Gehandicapten Nederland (AVGN), de Gehandicaptenraad, Aktivas (gehandicaptensport), een vertegenwoordiger van het Overleg Orgaan Ouderenbonden (OOO) en een beleidsambtenaar van de gemeente.

Indien andere organisaties of onafhankelijke personen, die werkzaam zijn op dit beleidsterrein, interesse hebben in deelname aan het platform kunnen zij zich daarvoor melden bij de voorzitter van het Platform. Vervolgens wordt door het Platform bekeken of deelname mogelijk is en overeenstemt met de doelstelling en de statuten van het Platform.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de voorzitter van het Platform, de heer J. Rabbinge., Stichting Mozaïek (0344) 61 15 66