CITY OF TORONTO

(SARS) - Toronto is veilig voor toeristen en zakenreizigers

Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS) - Toronto is veilig voor toeristen en zakenreizigers

Toronto, April 10 /PRNewswire/ -- Ondanks de aanwezigheid van Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS)verzekert de stad Toronto iedereen die naar de stad reist - voor plezier of zaken - dat het veilig is.

'Ik wil alle toeristen, zakenreizigers en organisatoren van conferenties verzekeren dat de stad Toronto een gezonde en veilige reisbestemming is en blijft,' zei Dr. Sheela Basrur, ambtenaar van de gezondheidsdienst van de stad. 'Het risico dat SARS onder het grote publiek wordt overgedragen, is zeer gering. Alle gevallen waarbij SARS is geconstateerd, worden in verband gebracht met blootstelling in een gezondheidscentrum of zijn gerelateerd aan het reizen in een van de endemische landen.'

Alle gezondheidsinstellingen hebben extreme voorzorgsmaatregelen genomen om het verspreiden van SARS onder het grote publiek te voorkomen.

Toronto is de grootste stad van Cananda en tevens de hoofdstad van Ontario. Met 2,5 miljoen inwoners is Toronto het culturele en economische centrum van Canada en huisvest theaters, musea, grootschalige conferentiecentra en vele nationale hoofdkwartieren en internationale bedrijfskantoren.

Terwijl de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een negatief reisadvies voor China en Hong Kong heeft uitgevaardigd, is het belangrijk te weten dat er voor Canada en Toronto GEEN negatief reisadvies is. 'Toronto verwelkomt alle bezoekers in deze fantastische stad en ik wil iedereen verzekeren dat de beste medici van het land - en van de wereld wat dat betreft - continu werken om SARS onder controle te houden,' zei plaatsvervangend burgemeester Case Ootes. 'Wij vertrouwen dagelijks op deze medische expertise en daar heb ik alle vertrouwen in. Ik zeg dan ook overtuigd dat Toronto veilig is en open blijft voor zaken.'

Men kan de website van de stad Toronto bekijken voor de laatste informatie over SARS en wat de stad en de provincie doen om de ziekte onder controle te houden. Ga naar www.toronto.ca/visitors voor meer informatie.