Ingezonden persbericht


Network associates neemt voor 120 miljoen dollar entercept security technologies over

Intrusion Protection technologie van Entercept blokkeert aanvallen op servers, besturingssystemen en applicaties

SANTA CLARA, 4 april 2003 Network Associates, Inc. (NYSE: NET), leverancier van oplossingen voor netwerkbeveiliging en -beschikbaarheid, heeft bekend gemaakt dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van Entercept Security Technologies, een aanbieder van Intrusion Protection technologie, voor 120 miljoen dollar in cash. Entercept biedt host-gebaseerde Intrusion Protection oplossingen waarmee aanvallen pro-actief kunnen worden opgespoord en gestopt voor ze schade aan kunnen richten aan servers, besturingssystemen en applicaties. Entercept is niet beursgenoteerd.

De producten van Entercept gebruiken een combinatie van gedragsregels en signaturen om cyberaanvallen op bedrijven te voorkomen, in plaats van deze slechts te signaleren en te rapporteren als de aanval al heeft plaatsgevonden. De producten beschermen tegen zowel interne als externe aanvallen.

"Het is voor bedrijven van essentieel belang dat de beveiligingsmiddelen die worden ingezet aanvallen kunnen ontdekken en afstoppen voordat er schade wordt aangericht," aldus Sandra England, executive vice president, corporate development en strategic research van Network Associates. "Deze overname past in onze visie op Intrusion Protection en is een perfecte aanvulling op onze recente overname van IntruVert Networks, dat Intrusion Protection voor netwerken ontwikkelt. Met de Entercept technologie hebben we nu ook een bewezen technologie voor de beveiliging van servers, databases en applicaties in huis."

Om voldoende bescherming te garanderen moeten bedrijven eigenlijk door de hele organisatie oplossingen inzetten die in staat zijn om aanvallen zowel te ontdekken als te stoppen. In tegenstelling tot traditionele Intrusion Detection systemen, die aanvallen alleen kunnen ontdekken en rapporteren als deze al hebben plaatsgevonden, is de Entercept technologie in staat om behalve de detectie een aanval ook actief te blokkeren.

"Entercept heeft bewezen succesvolle, next-generation producten te leveren die actief aanvallen blokkeren," aldus Lou Ryan, president en chief executive officer van Entercept Security Technologies. "Door de wereldwijde aanwezigheid van Network Associates, en het leiderschap in de markt voor antivirusproducten, kunnen we nu onze oplossingen wereldwijd aanbieden."

Sinds de oprichting heeft Entercept een klantenbestand van meer dan 1.100 bedrijven en overheidsinstellingen opgebouwd. Het bedrijf heeft in de Verenigde Staten ook een aantal prijzen gewonnen, waaronder de "Analyst Choice Award" van het tijdschrift eWeek, en de "Innovative Technology Award" van ComputerWorld, en is uitgeroepen tot Product van het Jaar in zowel 2001 als 2002 door Network World.

Network Associates verwacht dat de overname binnen 45 dagen zal worden afgerond.

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoor in Santa Clara, Californië, is marktleider op het gebied van netwerkbeveiliging en beschikbaarheidoplossingen. Network Associates bestaat uit drie productgroepen: McAfee, leverancier van antivirus- en beveiligingsproducten; Sniffer Technologies, expert op het gebied van netwerkbeschikbaarheid en systeembeveiliging; en Magic Solutions, leverancier van webgebaseerde service desk oplossingen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.nai.com.

###

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada, B43, 1020 Brussel

###