Ingezonden persbericht

Lancering Link Popularity Startpagina

"De geheimen van zoekmachines onthuld..."

EINDHOVEN, 20030410 -- Eindhoven, 10 april 2003 - "De metatag is dood" kopte de site Zoekprof, maar wat is er dan voor in de plaats gekomen? Jeroen.com heeft in samenwerking met Startpagina een uitgebreid informatiepunt opgezet over het begrip "Link Popularity" ( link-popularity.pagina.nl ) om zo met ruim 250 links de werking van de zoekmachines te ontrafel

Link populariteit is een door Google geĂŻntroduceerde term die zelf ook steeds meer aan populariteit wint. De methode helpt zoekmachines om te bepalen welke site een autoriteit is op een bepaald gebied. Op basis daarvan proberen zoekmachines te bepalen welke sites het meeste kans hebben om goede informatie te bieden over de gezochte woorden.

Grofweg wordt er bij link populariteit gekeken naar hoeveel links een bepaalde site heeft, en hoe populair de linkende site is. Ook bijvoorbeeld de manier waarop de links gemaakt zijn en de inhoud van de linkende pagina kunnen van belang zijn. Metatags zijn inmiddels gedateerd door het misbruik op grote schaal. Van de grotere zoekmachines maakt alleen Ilse nog gebruik van deze methode, maar dan wel in combinatie met Link Popularity.

In navolging van de persberichten.pagina.nl moet de link-popularity.pagina.nl vooral een zeer praktische en bruikbare pagina worden die zowel interessant is voor de doorgewinterde professionals als voor de doe-het-zelf marketeer die zonder grote budgetten toch probeert grote resultaten te bereiken. Zo bevat de site Tools om Link Popularity te checken, links naar sites die je Link Popularity sterk verhogen en vind je er de exacte formule van hoe Google haar "Page Rank" bepaalt.

Autoriteiten en Geruchtmakende rechtzaken

Voor diegenen die uiteindelijk echt alles willen weten met betrekking tot links zijn er een aantal aanvullende diepgaandere wetenschappelijke artikelen geplaatst over hoe je op basis van links autoriteiten op een bepaald gebied kunt bepalen. Verder zijn er een aantal interessante voorbeelden van link gerelateerde rechtzaken zoals de geruchtmakende rechtzaken van Searchking 'vs' Google, PCM 'vs' www.kranten.com en ook de case van KPMG komt aan bod.

Over Jeroen.com

Jeroen.com is een Consultancy annex Internet Marketing bureau en heeft al diverse verzamelingen van links gepubliceerd zoals de Persberichten Startpagina ( persberichten.pagina.nl ) en de Virtuele Gemeenschappen Startpagina ( virtuelegemeenschappen.pagina.nl ) Op de site www.jeroen.com zelf staan inmiddels ruim 800 links over Marketing en ook een zeer uitgebreid gedeelte over zoekmachines. Jeroen.com werkt onder andere voor het ministerie van VROM, Omroepvereniging De Vara, Het Eindhovens Dagblad en Blauw Research .

Over Startpagina

Startpagina zoekt voor jou en publiceert samen met de meer dan 3000 dochterpagina's op www.pagina.nl ruim 500.000 links. Pagina.nl is onlangs door Multiscope uitgeroepen tot de best bezochte site van Nederland.



Ingezonden persbericht