AutoRai

10-4-2003

BMW in hart en nieren: 3-serie Essence

BMW Group Nederland introduceert de BMW 3-serie Essence. Dat zijn exclusief op de Nederlandse markt gerichte 3-serie Compact, Sedan en Touring modellen. Voordeel voor de consument is daarbij uiteraard het uitgangspunt. Ditmaal niet door het toevoegen van aantrekkelijk geprijsde opties. Maar door een nuchtere visie op de rijke standaarduitvoering van modeljaar 2003.

Met de 3-serie Essence modellen speelt BMW Group Nederland in op de wensen van autoliefhebbers met een voorkeur voor BMW, maar niet tegen elke prijs. Zij hebben immers te maken met BTW, BPM en niet in de laatste plaats bijtelling. Dus is gewerkt aan uitvoeringen van de BMW 3-serie Compact, Sedan en Touring die alle comfort en de uitstraling in huis hebben waaraan deze modellen hun succes te danken hebben: onder meer een multifunctioneel stuurwiel met cruise control, een boordcomputer met buitentemperatuurmeter en Dynamische Stabiliteits Controle (DSC III). Dit geavanceerde veiligheidssysteem houdt met remingrepen en bijsturing van het motormanagement de auto in het spoor zodra voor- of achterwielen grip dreigen te verliezen.

Vanzelfsprekend behoren ook het Anti-blokkeersysteem (ABS) en Cornering Brake Control (CBC) tot de Essence uitvoering. Evenals centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en zes airbags. Daarnaast hebben de Sedan en Touring modellen een handbediende airconditioning en staan de Tourings op lichtmetalen BMW wielen.

Zo brengt de Essence uitvoering het rijplezier met de jongste BMW 3-serie Compact, Sedan en Touring modellen onder handbereik: 316ti Compact Essence vanaf 24.550,- De 316i Sedan Essence is leverbaar vanaf 28.950,- en de 316i Touring Essence vanaf 31.250,- Voor dieselrijders begint het Essence programma met de nieuwe 318td Compact die dit modeljaar een nieuwe 2.0 liter diesel met common rail kreeg: 318td Compact Essence vanaf 28.550,-