AutoRai

10-4-2003

Pordon winnaar Dealer Excellence Award 2002

Op 2 april 2003 reikte Huub van de Coolwijk, president-directeur van DaimlerChrysler Nederland B.V. de Mercedes-Benz Dealer Excellence Award 2002 uit aan de Pordon Groep met vestigingen in Utrecht, Almere, Barneveld, Hilversum, Nijkerk en Veenendaal.

Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest excellente Mercedes-Benz dealer, vastgesteld aan de hand van het INK-managementmodel. Het vijf jaar geleden door DaimlerChrysler Nederland geĂŻntroduceerde award-programma heeft als doelstelling het stelselmatig en continu verbeteren van de Mercedes-Benz dealerbedrijven.

De jury bestond deze keer uit Guido van Woerkom, hoofddirecteur ANWB en Ron Wensink, directeur Wensink Automobielbedrijven B.V. en winnaar van de Award 2001 en Huub van de Coolwijk. Bij de beoordeling van de 23 contractpartners hanteerde de jury de totale bandbreedte van de bedrijfsvoering, zoals klant- en medewerkertevredenheid, ondernemingsresultaat, leiderschap en het managen van processen. Bij de top 5 werden audits uitgevoerd, waarbij de ingevulde zelfbeoordeling door de dealerbedrijven en behaalde resultaten nogmaals in perspectief werden gebracht vanuit de INK-expertise van de auditors.

De top 5 van de Mercedes-Benz Dealer-Excellence Award in 2002 ziet er als volgt uit:

* 1e plaats: Pordon Groep Utrecht

* 2e plaats: Hogenbirk Bedrijfswagens Rotterdam
* 3e plaats : Automobiel Service Veghel

* 4e plaats: Van Kooy Groep Amersfoort

* 5e plaats: Autobedrijf Victoria Rotterdam