Ingezonden persbericht

SAP benoemt Novell Nederland tot lokale softwarepartner

Maastricht, 10 april 2003 - SAP heeft Novell benoemd tot Lokale Complementaire Softwarepartner. Daarmee treedt Novell in Nederland toe tot een selectie van enkele tientallen complementaire leveranciers van SAP gecertificeerde software. In het Novell-portfolio gaat het om de producten eDirectory en DirXML. Klanten profiteren dankzij het partnership onder meer van gegarandeerde lokale support.

De Nederlandse overeenkomst is een uitvloeisel van het wereldwijde partnership tussen Novell en SAP. In dit partnership is Novell's eDirectory-technologie gekoppeld aan de mySAP Business Suite. SAP verleent een extra Nederlandse certificatie vanwege de toegevoegde waarde die Novell verleent. Daarbij zijn het lokale supportnetwerk en de additionele software van Novell doorslaggevend.

"Voor klanten biedt de samenwerking veel voordelen", stelt Henny Hurkens, Director Strategy & Alliances van SAP Nederland. "Zij profiteren onder meer van een geïntegreerd identity management inclusief één centrale gebruikersdirectory. Hierdoor zijn dubbele toegangsfuncties niet langer nodig en kunnen alle gebruikersprofielen centraal worden beheerd. Daarnaast komt een bredere HR-functionaliteit beschikbaar, waaronder self-service-functies voor medewerkers. De gebruikersidentiteit die voor de HR-omgeving nodig is, geeft bovendien toegang tot andere SAP-applicaties en het netwerk. SAP levert de Novell-producten overigens in één pakket met het eigen mySAP Enterprise Portal."

"Voor klanten van SAP en Novell is het belangrijk te weten dat een best-of-breed keuze ook aan de leverancierszijde goed ondersteund wordt. Met deze lokale samenwerking kunnen beide organisaties ook nog eens elkaars markt bedienen met end-to-end oplossingen. Met dit contract kunnen we klanten en partners van SAP en Novell optimale service leveren", aldus Bram Haasnoot, Directeur Novell Nederland.

Over Novell
Novell is leverancier van informatieoplossingen die organisaties helpt bij het succesvol integreren en efficiënt toepassen van netwerken. Novell zorgt voor veilig identiteitsbeheer (Novell Nsure), de ontwikkeling van webapplicaties (Novell exteNd) en netwerkservices over meerdere platforms (Novell Nterprise). Deze oplossingen worden ondersteund door strategisch advies en professionele diensten (Novell Ngage). Novells visie van 'one Net' - een wereld zonder informatiegrenzen - helpt bedrijven op veilige en economisch verantwoorde wijze de waarde van hun informatie te benutten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.novell.nl

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in business software-oplossingen. Met behulp van mySAP Business Suite, verbeteren mensen overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij de operaties en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens. Op dit moment gebruiken ruim 19.300 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totaal aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 60.100. Met dochterondernemingen in meer dan 50 landen en genereerde SAP in het boekjaar 2002 een omzet van EUR 7,41 miljard. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie over SAP is te vinden op www.sap.com.

Voor meer informatie over SAP
SAP Nederland BV
Renée de Bruin, PR-coördinator
Telefoon: 073 645 78 16
E-mail: renee.de.bruin@sap.com

Voor meer informatie over Novell
Brodeur Worldwide
Winette Boomsma/Suzanne van de Raadt
Tel.: 020 346 20 00
E-mail: wboomsma@nl.brodeur.com/
svanderaadt@nl.brodeur.com