Stadsdeel Amsterdam-Noord


10/4/2003 - Informatie kapvergunning Boom kappen?
Vraag een kapvergunning aan.
Denkt u bij het opknappen van uw tuin dat die toch mooier wordt zonder die ene boom? Haal die dan niet zomaar weg maar vraag een kapvergunning aan bij het stadsdeel. Het stadsdeel bepaalt dan of u de boom mag kappen en aan welke regels u zich dient te houden. Deze regels zijn vastgelegd in de kapverordening van het stadsdeel.

De Milieupolitie en de handhavers van de afdeling Boombeheer controleren de naleving van deze kapverordening. Bij overtreding van de kapverordening wordt direct proces verbaal opgemaakt door de milieupolitie. Uiteindelijk bepaalt justitie de strafmaat. Het afgelopen jaar zijn er al vele processen verbaal opgemaakt en heeft justitie regelmatig hoge boetes opgelegd. Tevens bestaat de mogelijkheid dat het stadsdeel conform de kapverordening een herplantplicht oplegt.

Informatie
Voor informatie over wanneer een kapvergunning noodzakelijk is of om een kapvergunning aan te vragen kunt u terecht bij het bij het Vergunningen Service Bureau, geopend maandag van 12.00 tot 15.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 8.30 uur-15.00 uur en donderdagavond van 17.00 tot 19.00 uur.
Meer over de regels ter bescherming van bomen in Amsterdam-Noord leest u in de brochure Groen in Noord. Deze brochure kunt u telefonisch of via www.noord.amsterdam.nl aanvragen.