VBO

Makelaarsvereniging VBO lanceert vernieuwde website

VBO
Dick Hoogeboom, PR afdeling
1e Sweelinckstraat 25
2517 GA Den Haag
Tel. 070 3458703
Fax. 070 3106511
www.vbo.nl
vbo@vbo.nl

9 april 2003

P E R S B E R I C H T

De nieuwe VBO-website: De site voor iedere VBO Makelaar en consument.

Sinds 1 april jl. is hij online: de vernieuwde site www.VBO.nl. Uitgangspunt van dit nieuwe product is het bieden van complete informatie voor de moderne consument, die alles wil weten op het gebied van wonen. De site is een virtuele marktplaats voor wonen. Een markt waar je gezellig kunt rondlopen, waar je alles vindt wat je zoekt, en waar één marktkraam centraal staat: die van de VBO Makelaars.

De nieuwe site is gemaakt in samenwerking met Web Manager B.V. en Effector BV. De site wordt gefaseerd ontwikkeld en steeds verder uitgebreid (de IT-ontwikkelingen van de afgelopen tijd hebben immers geleerd dat hardlopers al snel doodlopers worden). Het eindresultaat zal in elk geval indrukwekkend zijn, weten de samenstellers nu al. Bovendien vormt deze nieuwe site een belangrijk marketinginstrument voor de VBO Makelaar die de mogelijkheid krijgt om een gedetailleerd profiel op te stellen van zijn (potentiële) klant.

Meer informatie
Tot voor kort beperkte de site zich tot enkele mogelijkheden: zoeken en aankopen. De nieuwe site biedt veel meer opties. De bezoeker wordt begeleid tijdens zijn/haar complete wooncarrière van het zoeken en het kopen van een huis via de financiering (plus verzekeren en taxeren) tot en taxeren) tot en met het aanpassen en inrichten van de woning. Bovendien wordt een grote hoeveelheid informatie verstrekt over de woonomgeving en de mogelijkheden voor cultuur, sport, ontspanning en dergelijke. Ook kan de sitebezoeker via de VBO-site informatie krijgen over de Nationale Hypotheek Garantie, mogelijkheden voor het verkrijgen van een consumptief krediet, de Hypotheek Strateeg, de APK voor vastgoed en diverse andere dienstverleners. Voor de informatie over producten en diensten wordt er gebruik gemaakt van een beperkt aantal geselecteerde partners die de kwaliteit leveren die de VBO eist.

Community building
Met de nieuwe site hebben de makelaars de mogelijkheid om hun klanten jarenlang op de hoogte te houden van allerlei nieuwe ontwikkelingen, diensten en producten. Dat geldt nadrukkelijk ook voor degenen die tot volle tevredenheid in hun huis wonen en niet piekeren over verhuizen. Zij kunnen bijvoorbeeld door een elektronische nieuwsbrief op de hoogte worden gehouden van allerlei nieuwtjes op woongebied. En een van de grootste voordelen is dat je community building kunt creëren. Je stelt mensen in staat om zich thuis te voelen bij een club die op een aantal terreinen dezelfde affiniteiten en voorkeuren heeft. Het centrale thema van deze community is wonen in de ruimste zin van het woord.

Voordelen
De voordelen van de vernieuwde werkwijze zijn groot; voor de bezoeker maar natuurlijk ook voor de VBO Makelaar. Die kan zijn woningaanbod bij een groot publiek onder de aandacht brengen. De site heeft een grote doelgroep dankzij de aandacht voor alle aspecten van het wonen. En natuurlijk heeft de VBO Makelaar de mogelijkheid om pro-actief te handelen: de bezoeker kan desgewenst een uiterst gedetailleerd zoek-profiel achterlaten, waar de makelaar gericht op in kan spelen. De bezoeker krijgt een gratis e-mail als er een huis in zijn of haar zoekprofiel past.

10 apr 03 14:04