Gemeente Leeuwarden

Meer dan helft kavels Moleplaat Zuiderburen verkocht

De verloting van de kavels in volle gang Op woensdag 9 april voltrok wethouder Arno Brok in Stadsschouwburg de Harmonie de verloting van de (niet architect- of aannemergebonden) veertig kavels aan de Moleplaat in de derde fase van Zuiderburen.

In de zaal waren 100 geïnteresseerden aanwezig, waarvan 31 zich ingeschreven hadden voor de verloting. Uiteindelijk zijn 20 kavels verkocht. Dit betreffen de kavels 1 t/m 16, 18, 25 t/m 27 en 30. De meeste inschrijvers hadden hun zinnen gezet op de kavels aan het water. Elf inschrijvers gaven tijdens de verloting aan dat de kavel van hun keuze al verkocht was. Opvallend is dat een groot deel van de verkochte kavels in het gebied De Vrijheid ligt, het gebied waar niet of nauwelijks welstandrichtlijnen gelden. Het is de eerste keer dat de gemeente Leeuwarden in Zuiderburen kavels zonder welstandrichtlijnen uitgeeft. Deze uitgifte was eveneens de eerste uitgifte in de derde fase van Zuiderburen.

De uitgegeven kavels variëren in prijs van 89.000 tot 210.000 euro en in grootte van 523 m2 tot 793 m2. Naar verwachting is de grond in juli van dit jaar bouwrijp. Binnen twee jaar moet er daadwerkelijk gebouwd zijn, wat betekent dat in juli 2005 de Moleplaat in ieder geval voor een deel bebouwd is.