Dienstenbond CNV

Principeakkoord CAO Accounting Plaza 2003/2004! 10-04-2003

Op 26 maart jl. hebben wij zoals verwacht met Accounting Plaza een principeakkoord bereikt over de Raam-CAO 2002/2003. De definitieve tekst zal per post aan onze leden bij Accounting Plaza worden verstuurd. Het principeakkoord ziet er in grote lijnen, zoals u weet, als volgt uit.

Het principe-akkoord:
1. Looptijd van 12 maanden.
2. Inkomen en salarisschalen worden structureel verhoogd met 1,25% op 24 maart en 1,25% op 8 september. Daarnaast een eenmalige uitkering van 0,7% van het jaarsalaris per 3 juli a.s. 3. Wijziging resultatenindelingsregeling.
Iedereen die in dienst is op het moment van uitbetaling, krijgt voortaan uitbetaald naar rato van het aantal betaalde uren. Dus geen maximering met betrekking tot het aantal uren en geen beperking met betrekking tot de indiensttredingsdatum. 4. Kinderopvang
Het budget wordt opgetrokken van 17.000 Euro naar de benodigde 37.000 Euro. Hiermee is de huidige wachtlijst opgeheven. 5. Reiskosten.
Wij vragen de ondernemingsraad samen met Accounting Plaza te studeren op een eenduidige en eenvoudige reiskostenregeling die binnen de fiscale mogelijkheden past en voor Accounting Plaza noch werknemer kostenverhogend werkt. De uitkomst van de studie wordt ter besluitvorming voorgelegd aan CAO-partijen. 6. Arbeidsvoorwaardenkeuzemenu.
Nieuwe elementen als vakbondscontributie, extra storting pensioenen, langdurig (on)betaald verlof, kopen en verkopen van dagen en een fietsplan zullen hier van onderdeel maken. Een onderzoekscommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van de OR, Accounting Plaza en vakbonden gaat de regeling uitwerken. De CAO-partners nemen vervolgens een besluit zodat de regeling per 1-1-2004 van kracht kan gaan.
7. De werkgeversbijdrage is opgehoogd naar het niveau van de AWVN-regeling.

Tot zover het principeakkoord. De onderhandelingen in het afgelopen jaar over deze CAO zijn goed verlopen. Knelpunt was ondermeer de verdeling van de loonruimte. Wij leggen het principeakkoord positief aan u voor.

Uw mening
Wij verzoeken u aan ons door te gevenof u met het principeakkoord kunt instemmen. Dat kan door te reageren via deze pagina (ingelogd!). Maar u kunt natuurlijk ook uw stemformulier gebruiken. Gaarne vóór 17 april as. retourneren.

Wat gebeurt er in het komend CAO-jaar?
De ondernemingsraad zal dus met Accounting Plaza naar een oplossing zoeken voor de reiskostenregelingproblematiek. De uitkomst van die studie wordt weer voorgelegd aan de (leden van de) bonden. Als hier meer duidelijkheid over komt dan hoort u weer van ons.

Ook voor wat betreft het arbeidsvoorwaardenkeuzemenu zal een onderzoekscommissie aan de slag gaan. In deze commissie zitten naast vertegenwoordigers van de OR en Accounting Plaza ook vakbonden. Ook dit punt komt weer terug bij bonden en dus bij u. Want ook hier geldt: pas nadat u hierover bent geraadpleegd, worden er definitieve besluiten genomen. Voor die laatste commissie zijn vakbondsleden nodig. Geeft u zich daarom op voor deze commissie!

Als u zich afvraagt wat een deelname aan deze commissie in de praktijk voor u kan betekenen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Meer weten?
Neem voor vragen of suggesties contact op met de onderhandelaar Maurice Limmen via telefoonnummer 023-5651052.