Dienstenbond CNV

Woonmall Assendelft: afspraak met directie
10-04-2003

De informatie-avond over de gevolgen van de bedrijfsbeëindiging van Klooster Meubelen, en mogelijk ook Trendhopper Megastore Assendelft, ligt alweer een maand achter ons. Na die avond ben ik aan de slag gegaan om een afspraak met de directie te plannen om de gevolgen voor het personeel, die een sluiting nu eenmaal met zich meebrengt, te bespreken.

In de CAO is immers bepaald dat bij een sluiting van een onderneming de werkgever met de vakbonden in overleg moet treden om een sociaal plan op te stellen.

Werkgevers hebben een advocate ingeschakeld van de CBW (Centrale Branchevereniging Wonen) om hen te vertegenwoordigen in de besprekingen. Met deze advocate heb ik de laatste tijd veelvuldig gecorrespondeerd om tot een afspraak te komen. Inmiddels kan ik u informeren dat er een afspraak is gepland voor aanstaande donderdag, 10 april 2003. Ik zal u daarna zo snel mogelijk op de hoogte brengen van de uitkomst van dit overleg.

Verder heb ik begrepen dat de afgelopen tijd is geadverteerd met een liquidatie-uitverkoop van twee weken. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat de winkels direct daarna gesloten worden. Werkgevers hebben u laten weten dat het pand per 31 oktober verkocht is. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat de winkels voor 31 oktober sluiten maar wanneer dat zal zijn, is nu nog niet duidelijk. Op dit moment is het dus gewoon zaak om door te blijven werken totdat werkgevers u verder informeren.

Vragen?
Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met bestuurder Neoletta Poelgeest, tel: (035)6460580.