Dienstenbond CNV

Leden BDU akkoord met sociaal plan
10-04-2003

De leden van CNV Media werkzaam bij BDU PrePublishing en de afdeling Plaatcopie van BDU Grafisch Bedrijf zijn tijdens de ledenvergadering op donderdag 3 april akkoord gegaan met het principeakkoord over het sociaal plan. CNV Media is van mening dat hiermee een goed sociaal plan tot stand is gekomen om de sociale gevolgen van de reorganisatie zoveel mogelijk op te vangen.

Eind januari heeft de BDU aangekondigd een reorganisatie te willen doorvoeren bij BDU PrePublishing en de afdeling Plaatcopie van de BDU Grafisch Bedrijf. Kort daarop heeft een ledenvergadering plaatsgevonden waarin het voornemen is besproken en gesproken is over de wensen voor het sociaal plan. Daarop hebben veschillende gesprekken plaatsgevonden tussen CNV Media en de BDU over het sociaal plan en is vorige week een principe-akkoord afgesloten. Tijdens de ledenvergadering op donderdag 3 april is het principeakkoord toegelicht en is daarover gestemd. De leden zijn tijdens deze bijeenkomst in grote meerderheid akkoord gegaan met het sociaal plan.

Nu begint voor u de moeilijkste periode. U zult de komende tijd geconfronteerd worden met de reorganisatie en de gevolgen. CNV Media gaat ervan uit dat het sociaal plan voor u een steun in de rug is om ander werk te vinden binnen of buiten de BDU. Mocht u op problemen stuiten bij de uitvoering en toepassing van het sociaal plan of mocht de BDU aangeven u toch te willen gaan ontslaan, dan adviseren wij u contact met ons op te nemen. Dan kunnen wij u in deze situatie ondersteunen en bijstaan. Wij wensen u veel succes en sterkte in dit proces.

Vragen
Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, kunt u natuurlijk contact opnemen met bestuurder Jeroen Warnaar, tel (055)5772640.