Dienstenbond CNV

Vervolg CAO-overleg AH Distributie
10-04-2003

Op 9 april jongstleden is voor de tweede keer gesproken over de nieuwe CAO. De voorstellen van de bonden zijn in de vorige bijeenkomst reeds toegelicht. Ditmaal was Albert Heijn aan de beurt om haar voorstellen toe te lichten.

Sociaal Plan
Er staat veel te gebeuren binnen de distributie-organisatie. Allerlei processen worden gestroomlijnd. Dit zal veel functies treffen. In meer of mindere mate. Met name de administratieve activiteiten zullen als gevolg van onder andere replenishment onder druk komen te staan. Om het geheel goed te begeleiden heeft CNV Dienstenbond aangedrongen op het opstellen van een Sociaal Plan, zodat werknemers precies weten wat hun rechten en plichten zijn. De directie deelt die mening, zodat na de CAO-onderhandelingen gestart zal worden met de onderhandelingen over een Sociaal Plan.

Ook hebben wij moeten constateren dat de communicatie van werkgeverszijde ernstige mankementen vertoont. Wat zijn de plannen, hoe zien die er uit, wat zijn de gevolgen enz., enz. Allemaal vragen waarop u als werknemer antwoord wilt hebben.Ook de ontwikkelingen rondom Triple O zullen op termijn effect hebben.

Uitzendkrachten
De directie stelt dan ook voor de afspraak rondom het aannamebeleid van uitzendkrachten voorlopig buiten werking te stellen. Werknemers met een vast dienstverband wil men graag houden. Maar als alle uitzendkrachten, conform CAO, na één jaar een dienstverband krijgen aangeboden, ontstaat op termijn de situatie dat er wellicht teveel werknemers zijn. Kortom, nu al inspelen op de ontwikkelingen is noodzaak. CNV Dienstenbond is daar in principe voorstander van.

Leeftijdsbewust personeelsbeleid
Daarnaast wil Albert Heijn werk maken van een duidelijk leeftijdsbewust personeelsbeleid. U als vaste werknemer dient ook op termijn inzetbaar te blijven. Hier hoort een goed opleidingsbeleid bij. CNV Dienstenbond heeft dit eveneens voorgesteld, dus over de invulling worden wij het wel eens. Door middel van periodiek overleg zullen wij actief meepraten over de inhoud van dit beleid.

Overig
Erg veel discussie is er nog over het vakantie-opnamebeleid per site of zelfs per team. Ook rondom arbeidsongeschiktheid moet nog het nodige gezegd gaan worden. De loonsverhoging wil men marktconform houden, ofwel zeker niet meer dan in de supermarkten zal worden afgesproken. Die CAO-discussie is overigens ook nog in volle gang.

Wij houden u op de hoogte.

Vragen
Heeft u vragen of opmerkingen, neemt u dan gerust contact op met uw bestuurder, Richard Leloux, tel: (023)5670615.