Korps: Friesland, plaats: Fryslân 10-04-2003
Politieberichten 10/04 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Burgum: aanrijding met letsel
Donderdag rond 06.45 uur raakte aan de Kolfbaan een 31-jarige fietsster uit Burgum gewond bij een aanrijding. De aanrijding vond plaats toen een 32-jarige automobilist uit Burgum linksaf de Glinstrastraat wilde inslaan en hierbij een tegemoetkomende fietsster en snorfietser over het hoofd zag. De fietsster kwam op de motorkap van de auto terecht en werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht. De snorfietsster, een 51-jarige vrouw uit Drogeham, had geen letsel.

Dokkum: winkeldief aangehouden
Donderdag rond 09.50 uur is in een winkel aan de Houtduif een 59-jarige vrouw uit Dokkum aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had voedingsmiddelen ter waarde van een paar Euros weggenomen. Een 37-jarige vrouw uit Sneek deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak personenauto
Tussen woensdag 18.00 uur en donderdag 07.30 uur is aan de Schalk Burgerstraat ingebroken in een auto die geparkeerd stond. Hoe de auto werd opengebroken is niet bekend. Weggenomen werd een zonnebril en een lifehammer. Aangifte werd gedaan door een 36-jarige man uit Leeuwarden.

Gytsjerk: bedrijfsongeval
Donderdag rond 11.00 uur raakte aan de Tille een 48-jarige man uit Leeuwarden gewond bij een bedrijfsongeval. De man stond op een trap en was bezig met sloopwerkzaamheden. Door deze sloopwerkzaamheden viel op een gegeven moment een ander deel van de gevel dan waar de man mee aan het werk was naar beneden. Toen de man van de trap wilde springen, kwam hij ten val. De man werd met letsel aan zijn rug per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Bureau Communicatie (058) 880 82 72