Amstelland NV

P E R S B E R I C H T

Nieuwegein/Montijo, 10 april 2003

Portugese winkelcentrum Forum Montijo geopend

AM (Amstelland MDC) opent zesde winkelcentrum in Portugal

Met een ceremonie voor 2.500 gasten heeft winkelcentrum Forum Montijo op dinsdag 8 april 2003 haar deuren geopend voor het publiek. Forum Montijo, gelegen in Montijo in de regio Lissabon, omvat 57.000 m2 aan winkel- en verblijfsruimten en heeft een Carrefour hypermarket van 17.500 m2 als belangrijkste trekker. De totale investeringssom bedraagt E 130 miljoen. AM heeft momenteel met Forum Madeira en Forum Viseu nod twee Portugese winkelcentra in aanbouw.

Forum Montijo bevat een aantal winkels die voor het eerst vestigingen openen ten zuiden van de rivier de Taag, waaronder Hennes&Mauritz en Decathlon. Andere grote retailers zijn Zara en Sportzone. Verder biedt het centrum plaats aan een Warner Lusomundo bioscoop met 6 zalen en 3.900 parkeerplaatsen.

Vernieuwend architectonisch concept

T + T Design heeft in samenwerking met de locale architect Graphos gekozen voor een landelijk concept. Het ontwerp is gebaseerd op de sfeer van de traditionele boerderijen in de omgeving, maar heeft tegelijk een innovatieve en hedendaagse uitstraling. Er is veel aandacht besteed aan de landschappelijke kwaliteit door het centrum te integreren in de omgeving, zowel binnen als buiten de gebouwen. De agrarische origine van de regio is duidelijk zichtbaar.

Speciaal voor Forum Montijo ontwierpen Portugese en buitenlandse kunstenaars als Javier Barba, Guilherme Parente, Willem Rutgers, Araci Tanan and Sérgio Pereira da Silva moderne objecten die zorgen voor een opwaardering van de publieke ruimten.

Betrokken partijen
Commerz Grundbesitz Investmentgesellschaft mbH (CGI) en Carrefour Portugal SA traden bij dit project op als investeerders. Het masterplan is afkomstig van T+T Design uit Gouda. Samenwerkende architecten zijn T + T Design, Graphos Arquitectos en Broadway Malyan Landscape.

Profiel AM

AM is op Europese schaal actief in de ontwikkeling van stedelijke centra, winkelcentra, woningen en kantoren. De onderneming, met een gerealiseerde omzet van E 847 miljoen in 2002 (waarbij MDC vanaf 1 juli 2002 is meegeconsolideerd), heeft een leidende marktpositie in Nederland en een vooraanstaande positie in vastgoedontwikkeling in Europa. AM heeft projecten in ontwikkeling in Nederland, Frankrijk, België, Duitsland, Spanje, Portugal, Italië, Griekenland, Tsjechië en Groot-Brittannië. Als creatieve kennisorganisatie - AM telt bijna 600 hoog opgeleide professionals - is zij gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van omgevingen om aangenaam in te wonen, werken, winkelen en recreëren. Haar projecten, die zijn toegesneden op de wensen van de consument, respecteren en versterken de gebouwde omgeving.


Noot voor de redactie,