Politie Zaanstreek-waterland



17:45 09-APR-03
loc.: KROMMENIE, PLUTOSTRAAT

Fietser rijdt door na aanrijding

Een 23-jarige man uit Krommenie had zijn auto geparkeerd langs het trottoir ter hoogte van de
COOP. Toen hij naar zijn auto terugliep, zag hij een onbekende man zijn fiets van de weg oppakken ter hoogte van de linkerflank van de auto. De man fietste weg in de richting van de Jupiterstraat. Bij zijn auto gekomen zag de eigenaar een diepe kras. Hij riep de fietser na, maar deze reageerde niet.
De fietser was een man van ca. 70 jaar, gekleed in een spijkerbroek en een spijkerjas.
Getuigen worden verzocht de politie te bellen, 0900-8844.

19:15 09-APR-03
loc.: PURMEREND, GILDEPLEIN

Bromfietscontrole

Bij een controle werden 13 bromfietsen gecontroleerd.
Resultaat: 18 p.v.'s terzake:
Constructiesnelheid (7), geen bromfietscertificaat (3), niet dragen van een helm (6) en niet voeren van oranje/gele platen (2).

19:39 09-APR-03
loc.: PURMEREND, LEPELBLAD

Keuken in brand

Een 32-jarige vrouw stond te koken en wilde even naar het journaal kijken. Even later stond de keuken in brand. Mogelijk heeft een plastic zak, die naast het fornuis stond, vlam gevat. Bij aankomst rapp's was de brand reeds uit. Twee personen (de vrouw en een 53-jarige man) werden voor controle van de luchtwegen overgebracht naar ZMC De Heel. Stichting Salvage is door de brandweer in kennis gesteld.

03:42 10-APR-03
loc.: ZAANDAM, DIJKVEN

Schuur in brand

Melding van een schuurbrand.
Bewoners waren reeds bezig de brand te blussen met een tuinslang. De brandweer heeft de klus afgemaakt. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting. Ook een naastgelegen schuur liep schade op, alsmede de inventaris. Daar de rook richting een woning aan de M.L.Kingweg ging, werden de bewoners uit de woning gehaald en verrichtte de brandweer metingen. Bewoners konden daarna weer terug.

07:32 10-APR-03
loc.: PURMEREND, GANGESLAAN

Diefstal uit woning

Inbraak is gepleegd terwijl bewoners sliepen tussen 23.15 uur en 07.30 uur.
Men kwam binnen na het boren van gaatjes in de achterdeur. De gehele woonkamer werd doorzocht. Men nam o.a. een plasma-tv, een digitale videocamera, een digitaal fototoestel, sieraden en geld weg.

Verkeershandhaving

J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59

Nr. vht-100403


09-APRIL-03
KOOG AAN DE ZAAN, GLAZENMAKER
KROMMENIE, HEILIGEWEG
ZAANDAM, DR H G SCHOLTENSTRAAT
WIJDEWORMER, A7
44 mensen zonder autogordel
Woensdag werd op vier verschillende locaties in Zaanstad en Wijdewormer een gordelcontrole gehouden. In totaal 44 mensen droegen geen gordel. Op de Heiligeweg in Krommenie werden 's morgens veertien mensen bekeurd, op de Glazenmaker in Koog aan de Zaan zaten tien mensen los in de auto en op de Dr H. G. Scholtenstraat in Zaandam waren vijftien boetes uitgedeeld. Acht ervan bedroegen de gordeldraagplicht. De overige zeven verkeersdeelnemers hadden andere zaken niet in orde, zoals een niet zichtbare kentekenplaat, een verlopen keuringsbewijs, rijden met aanhangwagen zonder los-breek-rem-inrichting en het niet hebben van een bromfietscertificaat. Aan het einde van de middag werden op de A7 in Wijdewormer nog twaalf inzittenden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Eén automobilist werd mee naar het politiebureau genomen nadat bleek dat de man nog een niet betaalde boete van ruim 1600 euro op zijn naam had staan.


07:45-11: 45/20:00-21:15 09-APRIL-03
ZAANDAM, WIBAUTSTRAAT, KEPPLERSTRAAT
Veertig km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de Kepplerstraat in Zaandam werd woensdagavond een hoogste snelheid van 91 km per uur gemeten, dat is veertig km per uur harder dan toegestaan. Eerder op de dag, tussen acht en twaalf uur, werd op de Wibautstraat gecontroleerd en daar werd een hoogste snelheid van 82 km per uur gemeten. Op beide locaties was het percentage overtredingen vrijwel gelijk; ongeveer twaalf procent van alle bestuurders reed harder dan de toegestane 50 km per uur.

20:10-21:15 09-APRIL-03
DEN ILP

Een kwart van alle bestuurders te hard

Tijdens een snelheidscontrole in Den Ilp reed een kwart van alle bestuurders woensdagavond te hard. De hoogste snelheid bedroeg 88 km per uur terwijl 50 km per uur de maximum toegestane snelheid is.

01:50 09-APRIL-03
PURMEREND, NIEUWSTRAAT

Slok op

Een 41-jarige man uit Andijk werd in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden omdat hij met een slok op achter het stuur van zijn auto zat. De automobilist had een alcoholgehalte van 340 ug/l en kreeg een rijverbod van twee uur, een boete en een proces-verbaal. De man was drie jaar geleden ook al een keer aangehouden voor het rijden onder invloed.

00:31 10-APRIL-03
DEN ILP

Meer dan twee keer teveel gedronken

Afgelopen nacht werd in Den Ilp een 54-jarige automobilist uit Landsmeer van de weg gehaald omdat hij meer dan twee keer zoveel drank op had (515 UG/L) als toegestaan. De man kreeg een rijverbod van vijf uur, een boete en een proces-verbaal.

08:15-10:15 10-APRIL-03
KROMMENIE, ZONNEBAARS
45 tegendraadse bestuurders
Zes medewerkers van het Verkeershandhavingsteam hielden donderdagochtend een verkeerscontrole op de kruising van het Vlusch met de Zonnebaars en de Uitweg in Krommenie. De controle was onder andere gericht op de gordeldraagplicht. In totaal droegen negen mensen geen gordel. Tijdens de controle bleek verder dat nogal wat automobilisten die vanaf de Zonnebaars, uit de richting van de woonwijk Willis en de Rosariumlaan, kwamen, zich niets aantrokken van de verplichte rijrichting. De op het wegdek aangebrachte verhoogde 'middengeleiding´ weerhield menigeen er niet van om hier overheen te rijden. Ook werden op het kruispunt halsbrekende toeren uitgehaald waarbij fietsers op het naast de weg gelegen fietspad in gevaar werden gebracht. In totaal werden 45 bestuurders die het verbod om af te slaan negeerden, bekeurd. Bewoners van het Vlusch reageerden positief op de controle.

12:11 10-APR-03
loc.: ZAANDAM, KRUISBAKEN

Gewond na sprong uit heftruck

Een 32-jarige man uit Zaandam reed op een heftruck met twee pakken hout op de lepels. Ineens kiepte het voertuig naar voren. De man schrok en sprong van het voertuig. Bij het neerkomen viel hij op zijn rug en kon vervolgens niet meer lopen. Voor onderzoek werd de man overgebracht naar het ZMC De Heel.

***EINDE***


---- --