Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-04-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 14.30 u) Donderdag, 10 april 2003

District Heerlen en Kerkrade

Heerlen/Nuth; toezicht hangjongeren
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag en woensdagavond op diverse locaties (ondermeer Rozestraat, Anjelierstraat, Lotbroek, Laurierstraat, Gebrookerplein) in Heerlen en op de Markt in Nuth, toezicht gehouden op groepen jongeren die op bij de politie bekende plekken rondhangen. Op een paar van die hangplekken heeft de politie totaal 30 bekeuringen / processen verbaal uitgedeeld. De geconstateerde overtredingen varieerden van het in het openbaar nuttigen van alcoholische drank, niet dragen van een helm door bromfietsbestuurders, kapotte uitlaat, rijden over het trottoir tot het niet dragen van de autogordel door automobilisten. Een bromfiets werd voor nog nader technisch onderzoek uit het verkeer genomen. De politie houdt vaker toezicht bij de haar bekende plekken van hangjongeren.

Hoensbroek; verkeerscontroles
De politie heeft bij een verkeerscontrole afgelopen afgelopen woensdagmorgen op de Akerstraat Noord in Hoensbroek totaal 25 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel, het besturen van een motorvoertuig terwijl men aan het telefoneren is met een gsm in de handen tot het overschrijden van de ter plaatse geldende maximumsnelheid.
Daarnaast bekeurde het Verkeershandhavingsteam woensdagmiddag op de Koumenweg in Hoensbroek totaal 19 voertuigbestuurders die de terplaatse geldende maximumsnelheid overtraden.

Gulpen; verkeerscontroles
De politie heeft bij verkeerscontroles afgelopen woensdagmiddag op de Rijksweg in Gulpen totaal 10 voertuigbestuurders bekeurd terzake het niet dragen van de autogordel, het niet APK-gekeurd zijn van het voertuig en het niet dragen van een helm door bromfietsbestuurders.